Πόθεν Έσχες: Προσοχή! Λήγει η προθεσμία – Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για τους «ξεχασιάρηδες»

Η ηλεκτρονική καταχώριση των καταστάσεων υπόχρεων προσώπων σε ΔΠΚ και ΔΟΣ έτους 2020 από τους φορείς υπόχρεων πρέπει να ολοκληρωθεί την 29η Φεβρουαρίου 2020. 

Η 29η Φεβρουαρίου 2020 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική καταχώριση των δεδομένων της κατάστασης όσων υποχρεούνται στην υποβολή ετήσιας Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) έτους 2020 (ελεγχόμενη περίοδος 01.01.2019 έως 31.12.2019).

Στη βάση αυτή οι οργανισμοί που έχουν αρμοδιότητα σύνταξης των καταστάσεων υπόχρεων πόθεν έσχες επιβάλλεται να ενημερώσουν εγκαίρως την ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή, αλλά και όσους συμπεριλαμβάνουν στη σχετική κατάσταση.

Μετά την 29η Φεβρουαρίου 2020 τροποποιήσεις και προσθήκες στα δεδομένα της ηλεκτρονικής κατάστασης υπόχρεων υποβολής ετήσιας Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) δεν θα επιτρέπονται, ενώ τυχόν παράλειψη του υπεύθυνου να καταχωρίσει ηλεκτρονικά τα στοιχεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.

Μάλιστα προ δεκαημέρου έχει σταλεί ενημερωτικό μήνυμα στους φορείς για την ανάρτηση των καταλόγων υπόχρεων σε υποβολή Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων για το 2020.

Το μήνυμα αναφέρει τα ακόλουθα:

«Παρακαλώ όπως λάβετε γνώση της συνημμένης εγκυκλίου που αφορά στις Καταστάσεις υπόχρεων υποβολής Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (Δ.Π.Κ.) και Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων (Δ.Ο.Σ.) έτους 2020.

Σε αυτή διευκρινίζονται ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής καταχώρισης των δεδομένων της κατάστασης υπόχρεων προς υποβολή Δ.Π.Κ στην ενιαία διαδικτυακή εφαρμογή, από τους πιστοποιημένους χρήστες των αρμοδίων για το σκοπό αυτό υπηρεσιών, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως την 29η Φεβρουαρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες και χρήσιμα αρχεία σχετικά με την ως άνω διαδικασία μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.pothen.gr/katalogos (πατήστε Control-F5 για ανανέωση της σελίδας).

Για τυχόν πρόσθετες διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορείτε να καλείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στο τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100 ή μέσω της ενότητας «Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;» αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στο www.pothen.gr.»

Αναλυτικές οδηγίες και χρήσιμα αρχεία βρίσκονται στην αρχική σελίδα υποβολής δηλώσεων, ενώ για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100, ή και να αποστείλουν το ερώτημά τους μέσω της ενότητας «Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;», αφού συνδεθούν με τους κωδικούς τους, στο www.pothen.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ