Ομόφωνα αθώοι οι δύο φοιτητές για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ


Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ότι δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στα επεισόδια.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι δύο φοιτητές που κατηγορούνταν για μια σειρά από πλημμελήματα, για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα τον περασμένο Νοέμβριο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση ότι δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή των δύο κατηγορουμένων στα επεισόδια με το ακροατήριο, το οποίο ήταν κατάμεστο από φοιτητές, να ξεσπά σε χειροκροτήματα με την ανακοίνωση της απόφασης.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φοιτητές,-αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ενώ υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Νίκος Μαρκάτος, και η βουλευτής του Μέρα 25 Σοφία Σακοράφα.

Κατέθεσαν επίσης ως μάρτυρες αστυνομικοί που μετείχαν στην επιχείρηση, χωρίς όμως να αναγνωρίσουν τους δράστες ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν στο χώρο.

Η πλευρά της υπεράσπισης επέδειξε φωτογραφίες με τη στιγμή της σύλληψης, αλλά και φωτογραφίες όπου ο ένας κατηγορούμενος φαινόταν στην ομάδα των φοιτητών που βρισκόταν στα σκαλιά του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι στην ομάδα φοιτητών που ενεπλάκη με τους αστυνομικούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ