Μυτιλήνη: Καταγγελίες ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών


Διαδηλωτές στη Μυτιλήνη καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σφαίρες από τις αστυνομικές δυνάμεις – Τεταμένο το κλίμα και στη Χίο, όπου κάτοικοι λίντσαραν αστυνομικούς.

Εκτός κάθε ελέγχου είναι η κατάσταση σε Μυτιλήνη και Χίο, όπου λαμβάνουν χώρα εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή την κατασκευή των νέων κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Από το πρωί σημειώνονται ευρείας κλίμακας επεισόδια, με εφόδους σε ξενοδοχεία, καταγγελίες για χρήση σφαιρών, φωτιές, οδοφράγματα, πετροπόλεμο κ.α.

Στη Μυτιλήνη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, με τους διαδηλωτές να απαντούν με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Από τα επεισόδια μάλιστα, έχουν ξεσπάσει διάφορες εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Καράβα, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η κλειστή δομή.

Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ, ενώ βίντεο στα social media απεικονίζει διαδηλωτές να φέρουν τραύματα από σφαίρες αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από Sputnik


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ