Μεταναστευτικό – Πέτσας: Αποσύρουμε μερικώς τα ΜΑΤ από Μυτιλήνη και Χίο


Την μερική απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν σταλεί σε Μυτιλήνη και Χίο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον Alpha σημειώνοντας πως η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι αύριο, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, έχουν κληθεί για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 17.00 το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι των νησιών σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Είπε επίσης ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θα προχωρήσει και πρέπει «να δούμε με ποιο τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα». Επισήμανε δε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Εμπόλεμη ζώνη Χίος και Μυτιλήνη
Εκτός κάθε ελέγχου είναι η κατάσταση σε Μυτιλήνη και Χίο, όπου λαμβάνουν χώρα εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων, με αφορμή την κατασκευή των νέων κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούντων άσυλο.

Από το πρωί της Τετάρτης σημειώνονται ευρείας κλίμακας επεισόδια, με εφόδους σε ξενοδοχεία, καταγγελίες για χρήση σφαιρών, φωτιές, οδοφράγματα, πετροπόλεμο κ.α.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ