Κοροναϊός στην Ελλάδα: Νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας – Ποιοι πρέπει να τις φορούν


Κοροναϊός: Νέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας προέκυψαν μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη, για την προστασία από τον κοροναϊό.

Στη Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, συμμετείχαν εκτός του υπουργού Υγείας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζκώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρης Τσαλικάκης και Παναγιώτης Μπογιατζίδης αλλά και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες:

Ποιοι πολίτες ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν χρήση μάσκας

Μάσκες θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να φορούν όσοι ασθενείς έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και εάν και εφ’ όσον θα πρέπει να επισκεφθούν για να λάβουν ιατρική συμβουλή ή βοήθεια:

  • Νοσοκομεία (δημόσια ή ιδιωτικά)
  • Κέντρα Υγείας
  • ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ

Μάσκες ΠΡΕΠΕΙ να φορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό

Μάσκες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχεται ασθενείς με συνάχι ή συμπτώματα γρίπης, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ.

Ποιοι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φορούν μάσκα

Οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα, τονίζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει οι νέες προμήθειες και οι νέες εισαγωγές μασκών που γίνονται στη χώρα, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και όχι στα φαρμακεία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ