Κοροναϊος: Αυξάνονται οι νεκροί στην Ιταλία – Πάνω από 500 κρούσματα (vid)


Πλέον οι νεκροί στη γειτονική χώρα είναι 14

Άλλοι δύο άνθρωποι υπέκυψαν στην Ιταλία από τον κοροναϊό, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στη χώρα σε 14, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από την ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Ο επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας, ο Άντζελο Μπορέλι, είχε δηλώσει νωρίτερα στους δημοσιογράφους πως δεν είχε ακόμη επιβεβαιωθεί πως ο κοροναϊός ευθύνεται για τους δύο θανάτους. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 528, από τα περίπου 420 που είχαν ανακοινωθεί χθες, Τετάρτη, κυρίως στη βόρεια Ιταλία.

italiakoronaios2.jpg
Στα 528 τα επιβεβαιωμένα κρούσματαΑΠΕ-ΜΠΕ

«Λάβαμε έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Αυτό που απαιτείται τώρα, είναι αίσθημα ευθύνης και εθνική ενότητα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας στην ιταλική Γερουσία. Ο υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι επιβεβαίωσε ότι η Ιταλία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορέσει να κάνει χρήση όλης της δυνατής ευελιξίας, ώστε να αντιμετωπίσει τη μείωση της ανάπτυξης που αναμένεται να προκαλέσει η κατάσταση συναγερμού για τον κοροναϊό.

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή «εκτάκτου ανάγκης».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ