«Πόλεμος» κυβέρνησης – δήμων για τα καρναβάλια: «Απογοήτευση και οικονομική καταστροφή»


Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων λόγω του κοροναϊού COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα είναι τρία, καθώς εκτός από την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη και το παιδί της, τον ιό φέρει ακόμη μία γυναίκα στην Αθήνα η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Πέμπτης (27/02).

Το πλήγμα, όπως αναφέρουν δήμαρχοι από περιοχές της χώρας που έχουν παράδοση στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, είναι μεγάλο για τις τοπικές κοινωνίες.

Ιδιαίτερα «μουδιασμένη» παρακολουθεί η κοινωνία της Πάτρας τις εξελίξεις γύρω από τα μέτρα των υγειονομικών Αρχών, καθώς το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλά και παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο, όσον αφορά τη συμμετοχή των καρναβαλιστών και την ιστορία του. Μετρά 190 χρόνια ιστορίας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ανέφερε ότι ανατράπηκε ο σχεδιασμός της πόλης και ζητάει αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες. Επίσης επισήμανε πως «εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε». Και πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε ένα χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό Καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου».

Ο αντιδήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, δήλωσε πως η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια ωστόσο είναι αυτονόητο πως τα χρήματα δεν είναι υπεράνω καμίας ανθρώπινης ζωής. «Ωστόσο θεωρούμε πως η δήλωση του υπουργείου Yγείας, Βασίλη Κικίλια, είναι μία επιπόλαιη κίνηση, η οποία στοχοποίησε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και δημιούργησε έναν υπερβολικό πανικό, την στιγμή που όλοι τονίζουν ότι πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία» δήλωσε ο κ. Φανουράκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου δήλωσε ότι οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους του νησιού θα γίνουν κανονικά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ