Κοροναϊός στην Ελλάδα: Δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή


Συναγερμός σήμανε στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης μετά από πληροφορίες ότι δύο εργαζόμενοι έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό COVID-19

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για δύο εργαζόμενους που πρόσφατα είχαν ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και ότι τα δύο άτομα οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο για εξετάσεις, οι οποίες έχουν αποσταλεί στο ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας, το πρωί της Πέμπτης, προχώρησαν σε σχετική ενημέρωση προς του υπαλλήλους της Βουλής και ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα θωράκισης.

Tα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα -προς ώρας- είναι τρία, καθώς εκτός από την 38χρονη στη Θεσσαλονίκη και το παιδί της, τον ιό φέρει ακόμη μία 40χρονη γυναίκα στην Αθήνα η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς. Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα για προληπτικούς λόγους. Τη σχετική απόφαση υπέγραψαν το απόγευμα της Πέμπτης τα υπουργεία Υγειάς, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών.

Τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την χώρα
Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊού σε όλη τη χώρα, τα οποία ορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Επίσης έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ