Ερντογάν-Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία μετά το μακελειό στην Συρία


Τηλεφωνική επικοινωνία για τις αιματηρές συγκρούσεις στην Συρία και συγκεκριμένα στην Ιντλίμπ είχαν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο άνδρες σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν το θέμα της εφαρμογής των συμφωνιών για την Ιντλίμπ της Συρίας. Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, είπε πως η Ρωσία και η Τουρκία είναι έτοιμες να συνεχίσουν τον συντονισμό των ενεργειών τους στην Ιντλίμπ.

Παράλληλα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Πούτιν και Ερντογάν, αφού εξέφρασαν την σοβαρή τους ανησυχία για την κατάσταση στο Ιντλίμπ, συμφώνησαν ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την «εξομάλυνση της κατάσταση στην βορειοδυτική Συρία», μετέδωσαν τα πρακτορεία Ifax και Ria.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι θα προσπαθήσουν να οργανώσουν συνάντηση κορυφής σύντομα.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι εξελίξεις στην Ιντλίμπ οδήγησαν τους μετανάστες στα παράλια

Την δική του απάντηση στην προσπάθεια μεταναστών να διαφύγουν από την Τουρκία και να έρθουν στην Ελλάδα μετά τις αιματηρές συγκρούσεις στην Ιντλίμπ και τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών δίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ επισημαίνει πως «αν η κατάσταση στην Συρία χειροτερέψει τότε θα χειροτερεύσει η κατάσταση με τους μετανάστες».

Επίσης τονίζει ότι «η πολιτική της χώρας στο μεταναστευτικό/προσφυγικό δεν έχει αλλάξει». Αποδίδει δε το πρόσφατο «κύμα» προσφύγων και μεταναστών που φτάνει στα τουρκικά παράλια μόνο στις συγκρούσεις στην Συρία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό εκατοντάδων ανθρώπων κι αυτό αυξάνει την ήδη υπάρχουσα προσφυγική πίεση προς τη χώρα μας.

Κάποιοι πρόσφυγες και μετανάστες που ανησύχησαν με τις εξελίξεις άρχισαν να μετακινούνται στα δυτικά σύνορα μας. Αν η κατάσταση χειροτερέψει το ρίσκο αυτό θα μεγαλώσει.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην μεταναστευτική και την προσφυγική πολιτική της χώρας μας που φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ