ΕΛ.ΑΣ. για Χίο-Μυτιλήνη: Μη αποδεκτές οι έκνομες ενέργειες, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή

Στις καταστροφές σε οχήματα νησιωτών από άνδρες των ΜΑΤ αλλά και στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο λιμάνι της Χίου αναφέρθηκε εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι όποιες ευθύνες θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Μυτιλήνη και στη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος. Οι όποιες ευθύνες θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας» τόνισε ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, και συμπλήρωσε:

«Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται αποδεκτές. Όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα και αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή. Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη: Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου».

Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε και νέο βίντεο με «πρωταγωνιστές» αστυνομικούς, οι οποίο κρέμονταν από τα κάγκελα στο λιμάνι της Χίου και επιτίθεντο σε πολίτες. Είχε προηγηθεί ένταση, καθώς ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πετούσαν ξύλα και πέτρες τους άνδρες των ΜΑΤ που περίμεναν να επιβιβαστούν σε πλοίο και να επιστρέψουν στην Αθήνα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here