Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν για Συρία – Τι είπαν οι δύο ηγέτες


Για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη βορειοδυτική Συρία συζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σάιμπερ, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στον απόηχο των επιθέσεων που δέχθηκαν τουρκικά στρατεύματα στην επαρχία της Ιντλίμπ και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταδίκασε τις βάναυσες επιθέσεις εναντίον των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιντλίμπ και ζήτησε να τερματιστούν οι επιθέσεις από το συριακό καθεστώς και τους υποστηρικτές του.

Επιπλέον, ο Σάιμπερ στη δήλωσή του, τόνισε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως μια νέα συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός είναι επείγουσα και απαιτείται η έναρξη πολιτικών συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.

Κατέληξε, λέγοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεσμεύτηκε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, στους εκτοπισθέντες από το Ιντλίμπ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ