Παναγιωτόπουλος: Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν, ενισχύουμε τις δυνάμεις μας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ έκανε λόγο για πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο.

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στον Έβρο.

«Θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν» δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ έκανε λόγο για πολλά περιστατικά αποτροπής μεταναστών και προσφύγων να εισέλθουν στην χώρα μας από τον Έβρο.

Ανέφερε πως υπήρξαν συλλήψεις, δεν διευκρίνισε όμως το πόσες ήταν, και γνωστοποίησε πως όσοι συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από την Ιντλίμπ. Όπως είπε, δεν θα προλάβαιναν να φτάσουν τόσο γρήγορα στην περιοχή.

Συνεχίζοντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.

«Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχτηκε και σημείωσε ότι οι κακές καιρικές συνθήκες των τελευταίων 28 ωρών «απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here