Έβρος: Δήλωση «βόμβα» Στεφανή – 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων σε ένα βράδυ

Περίπου 9.600 προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας έγιναν του Σαββάτου σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στον ΣΚΑΙ.

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες», δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφάνης λίγο πριν πετάξει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για τον Έβρο με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Στεφανής αποκάλυψε ότι μέσα σε μία μέρα, χθες, έγιναν 9.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα από την ελληνοτουρκική μεθόριο.

Ο κ. Στεφανής, ο οποίες εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων έκανε λόγο για δεύτερη μέρα έντασης υπογραμμίζοντας πως «όλοι αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή αλλά σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες πρέπει να δείξουν ομοψυχία».

Παρατήρησε πως οι ροές προσφύγων και μεταναστών είναι αδύνατον να έρχονται στο σύνολο τους από την Ιντλίμπ, ενώ εκτίμησε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπαίνουν στην διαδικασία να περιορίσουν τον ερχομό τους προς τα σύνορα.

«Πάμε να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λάβαμε», πρόσθεσε τονίζοντας πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των συνόρων μας σε στεριά και θάλασσα. «Φυλάμε τα σύνορα μας, φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης» κατέληξε ο κ. Στεφανής.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ