Αυστηρό μήνυμα ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Εκστρατεία παραπληροφόρησης και ψευδείς αριθμοί


Για εκστρατεία παραπληροφόρησης από τις τουρκικές Αρχές κάνει λόγο με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σημειώνει τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι ελληνικές αρχές στον Έβρο.

«Συνεχίζεται εκστρατεία παραπληροφόρησης από τουρκικές αρχές», σημειώνεται στο σχετικό tweet. «Η πραγματικότητα: Από χθες πρωί ως σήμερα πρωί αποτράπηκε είσοδος σε ελλ. επικράτεια (όλο τον Έβρο) σε 10.000 άτομα. 73 άτομα χωρίς σχέση με Ιντλίμπ εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος, συνελήφθησαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες».

Ενώ με δεύτερο tweet στα αγγλικά προσθέτει: «Κανείς δεν μπορεί να διασχίσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται αποτελεσματικά. Οι αριθμοί που αναφέρουν οι τουρκικές αρχές είναι εντελώς ψευδείς και παραπλανητικοί».

Η Άγκυρα συνεχίζει την προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού ως μέσο πίεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον υπουργό Εσωτερικών να… υπερηφανεύεται για την αθρόα αποστολή μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Με ανάρτησή του στο Twitter το μεσημέρι της Κυριακής, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφερε πως «έως τις 9.55 σήμερα ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από τη χώρα μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358».

Σε άλλη ανάρτησή του, το Σάββατο το βράδυ, ο Τούρκος ΥΠΕΣ ανέφερε ότι «έως τις 21:02 σήμερα ο αριθμός των μεταναστών που έφυγαν από τη χώρα μέσω Αδριανούπολης είναι 36.776».

Σήμερα, Κυριακή, το πρωί οι ελληνικές Αρχές διαπίστωσαν ότι το σχέδιο από την απέναντι πλευρά προβλέπει φορτηγά αυτοκίνητα να μεταφέρουν μικρές ομάδες μεταναστών κατά μήκος του Έβρου, να σταματούν σε διάφορα σημεία, να προσπαθούν να περάσουν το φράχτη και όταν αυτό δεν είναι εφικτό να ξανανεβαίνουν στα φορτηγά και να συνεχίζουν, μέχρι να βρουν άλλο σημείο.

Τα drone και οι θερμικές κάμερες εντόπιζαν συνεχώς ολιγομελείς ομάδες να βρίσκονται παράλληλα με τον φράχτη, από την πλευρά της Τουρκίας, προσπαθώντας να εντοπίσουν το σημείο εκείνο όπου δεν ήταν έντονη η παρουσία αστυνομίας και στρατού για να μπορέσουν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ