Μεταναστευτικό: Πολιορκία σε Έβρο και νησιά – Συνεχείς απόπειρες εισβολής στο ελληνικό έδαφος


Ακόμη μια δύσκολη νύχτα στα ελληνικά σύνορα – Οι Τούρκοι αδειάζουν στη συνοριακή γραμμή κάθε λογής εθνικότητα και τη σπρώχνουν προς την Ελλάδα – Ολονύχτιες μάχες μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα σε Έβρο και Αιγαίο με δεκάδες χιλιάδες μετανάστες να ωθούνται από την τουρκική κυβέρνηση στη συνοριακή γραμμή προκειμένου να εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Το Newsbomb.gr και οι ανταποκριτές του σε Έβρο και Μυτιλήνη καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

Το βράδυ της Κυριακής αλλά και τα ξημερώματα ομάδες προσφύγων, αλλά κυρίως μεταναστών προσπάθησαν να τραβήξουν τα συρματοπλέγματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να μπουν στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας ως ασπίδες λαμαρίνες και κομμάτια από βαρέλια.

Δυνάμεις των ΜΑΤ ωστόσο, που έχουν παραταχθεί σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου απώθησαν τους επίδοξους εισβολείς. Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν 98 πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Κανένας εξ αυτών δεν ήταν από τη Συρία και το Ιντλίμπ, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές. Αντιθέτως οι χώρες καταγωγής τους ήταν το Αφγανιστάν, η Σομαλία και το Πακιστάν. Ανάμεσα τους βρέθηκαν και δύο Τούρκοι, οι οποίοι κρατούνται με σκοπό να διερευνηθεί ο ρόλος τους στην προσπάθεια «εισβολής» μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι όχι μόνο διευκολύνουν τους μετανάστες στη μετακίνηση προς τις Καστανιές Έβρου και τους μοιράζουν δακρυγόνα, αλλά ρίχνουν πλέον και οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες αστυνομικούς.

Από την πλευρά τους, οι μετανάστες πετούν συνεχώς πέτρες και καδρόνια και βρίζουν τους Έλληνες που αποτρέπουν την εισβολή τους.
Τραγική είναι και η κατάσταση και σε Μυτιλήνη και Χίο, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να επιχειρούν με βάρκες να εισβάλουν στη χώρα μας και να απωθούνται από λιμενικούς αλλά και ντόπιους.

Κάνουν τα πάντα για να μπουν στην Ελλάδα

Καθώς το τελωνείο στις Καστανιές παραμένει κλειστό και φυλάσσεται από ισχυρότατες δυνάμεις πολλοί μετανάστες αναζητούν εναλλακτικές διόδους στην Ελλάδα.

Όπως είπε στον ανταποκριτή του Newsbomb.gr στον Έβρο, Κώστα Πλιάκο, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, από το απόγευμα της Κυριακής η κατάσταση στην περιοχή έχει τροποποιηθεί. Παρότι αρχικά οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονταν ακριβώς στη διαχωριστική γραμμή, αργότερα άρχισαν να κινούνται κατά μήκος του φράχτη αναζητώντας κάποιο πέρασμα στην Ελλάδα.

Ορισμένοι κατέστρεφαν τον συρμάτινο φράχτη και άλλοι βουτούσαν στα παγωμένα νερά του Έβρου για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Οι περισσότεροι δεν τα κατάφερναν. Και όσοι κατόρθωναν τελικά να περάσουν σε ελληνικά εδάφη εντοπίζονταν και συλλαμβάνονταν από την ελληνική αστυνομία.

Τις τρύπες που άνοιγαν στους συρμάτινους φράχτες επιδιόρθωναν στη συνέχεια, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece, άνδρες της ελληνικής αστυνομίας.

Συνεχίζεται το «κύμα»

Το μεταναστευτικό «κύμα» προς τα ελληνικά σύνορα συνεχίζεται ακάθεκτο, με εκατοντάδες ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες να κατευθύνονται με λεωφορεία προς την Αδριανούπολη για να περάσουν τα σύνορα.

Παρά τα μηνύματα της ελληνικής κυβέρνησης, που από την πρώτη στιγμή έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα επιτραπεί η διέλευση σε κανέναν, η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται και όλο και περισσότερος κόσμος προσπαθεί να φτάσει στην ευρύτερη περιοχή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ