Μεταναστευτικό: Οι φίλοι μας οι Γερμανοί! Χωρίς ενδοιασμό στηρίζουν την Τουρκία


Αφού μας κατέστρεψαν οικονομικά επί 10 χρόνια, γονατίζοντας τον ελληνικό λαό, αφού αρνούνται εδώ και δεκαετίες να πληρώσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις ναζιστικές θηριωδίες στην χώρα μας, πλέον θέλουν να μας αφανίσουν και ως Έθνος

Αποφεύγει να καταδικάσει την Τουρκία η γερμανική πλευρά, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της καγκελαρίας και του ΥΠΕΞ σε γερμανική εφημερίδα, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διοχετεύσει προς την Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες

Τόσο η καγκελαρία όσο και το υπουργείο Εξωτερικών «αναμένουν» πως θα τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό, σχολιάζει η Deutsche Welle. Όπως διαβεβαιώνουν εκπρόσωποί τους στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine Zeitung, η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μπούντεσντάγκ, της γερμανικής Βουλής, τον χριστιανοδημοκράτη Νόρμπερτ Ρέτγκεν, η Γερμάνια αλλά και η ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν σκληρά.

Κατά τις εκτιμήσεις του το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων έχει μεν «προς τα έξω την μορφή μιας απειλής», επί της ουσίας πρόκειται όμως για μια «κραυγή βοήθειας» προς την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ερντογάν απέτυχε σύμφωνα με τον κ. Ρέντκεν στην προσπάθειά του να συνεργαστεί με τη Ρωσία. Με το άνοιγμα των συνόρων ζητά τώρα την βοήθεια των Ευρωπαίων.

Το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, τα κράτη της Δύσης να παρακινήσουν τη Ρωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη Συρία -ακόμη και με την απειλή επιβολής νέων κυρώσεων.

ELLINOTOURKIKA-SINORA.jpg
Η γερμανική κυβέρνηση αποφεύγει να καταδικάσει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απόφασή τουAP

Βερολίνο: Αναμένουμε την τήρηση της ευρωτουρκικής συμφωνίας

«Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί και αναμένει ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό θα τηρηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και τόνισε ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους. Το ίδιο δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, και το υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά της η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ζήτησε από την Δύση να κάνει περισσότερα για την κατάσταση στην Συρία: «Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ πρέπει από κοινού να αυξήσουν την πίεση προς τον Άσαντ και τον Πούτιν, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για πολιτικές συνομιλίες και τερματισμό του φοβερού πολέμου στην Συρία», δήλωσε η κυρία Κραμπ-Καρενμπάουερ, τονίζοντας ότι η τρομερή ανθρωπιστική κατάσταση πλήττει τους πάντες.

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς τάχθηκε κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής λύσης της κρίσης στην Συρία και σημείωσε ότι ένας πιθανός δρόμος θα μπορούσε να είναι οι συνομιλίες μεταξύ της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

ELLINOTOURKIKA-SINORA1.jpg
«Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί και αναμένει ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό θα τηρηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησηςAP

Αυστρία: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε Ελλάδα και Βουλγαρία

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση της χώρας του να υποστηρίξει οικονομικά και με επιπλέον αστυνομικούς τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδα και Βουλγαρία, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης με τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου στη Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί μία κατάσταση όπως το 2015. Στόχος μας πρέπει να είναι να προστατεύσουμε συντεταγμένα τα εξωτερικά σύνορα, να σταματήσουμε εκεί την παράνομη μετανάστευση και την περαιτέρω προώθηση παράνομων μεταναστών», υπογράμμισε ο κ. Κουρτς, ζητώντας να υπάρξει μία συντεταγμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Όπως ανέφερε, «βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους εταίρους μας στην ΕΕ και κατά μήκος της Διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων. Εάν δεν επιτευχθεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τότε η Αυστρία θα προστατέψει τα δικά της σύνορα».

Την αγανάκτησή τους στις ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν εξέφραζαν απόψε τα αυστριακά κοινοβουλευτικά κόμματα, με τον εκπρόσωπο ευρωπαϊκών θεμάτων των συγκυβερνώντων Πράσινων, Μισέλ Ραϊμόν να τονίζει ότι «η ΕΕ δεν επιτρέπεται να αφήσει να εκβιάζεται από την Τουρκία», και την ευρωβουλευτή του ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) Κλαούντια Γκαμόν να ζητά ένα επαρκή κοινοτικό προϋπολογισμό για κυρίαρχους συνοριακούς ελέγχους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ