Απομακρύνονται οι μετανάστες από τον Έβρο (vid)


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας φαίνεται πως απομακρύνονται οι μετανάστες από τον Έβρο

Αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει από τα σύνορα και έχουν κινηθεί προς την τουρκική ενδοχώρα. Στην πρώτη γραμμή κοντά στον φράχτη υπάρχουν ελάχιστοι από τους μετανάστες. Έχουν αποτραβηχτεί προς την ενδοχώρα της Τουρκίας και δεν γνωρίζουμε αν θα κατασκηνώσουν εκεί ή αν θα ενισχυθούν

Διαβάστε και αυτό: Πάτρα: Ανατριχιαστικό μήνυμα αστυνομικού – «Θέλω να φύγω τώρα για τον Έβρο, θέλω να βρίσκομαι εκεί»

«Περίεργη» η κατάσταση στα σύνορα σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας που μίλησε στην κάμερα του OPEN TV

Σκηνές χάους συνεχίζουν να εκτυλίσσονται για μια ακόμα μέρα στον Έβρο με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να στοιβάζονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα και τους αστυνομικούς να τους απωθούν κάνοντας χρήση χημικών. Το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV άνδρες από την τουρκική πλευρά, έχοντας οπλιστεί με τουρκικά δακρυγόνα πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά των ελληνικών στρατιωτικών οχημάτων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Παράλληλα, πρόσφυγες πετούσαν και πέτρες ή καδρόνια στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, αστυνομικοί συνέλαβαν μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα, από την Εθνική στις Καστανιές προς την Ορεστιάδα. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών στις Καστανιές , άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά.

Διαβάστε και αυτό: ΈΒΡΟΣ: Τούρκοι πετούν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις – Καθοδηγούνται από drones

Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν 98 πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Κανένας εξ αυτών δεν ήταν από τη Συρία και το Ιντλίμπ, σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές. Αντιθέτως οι χώρες καταγωγής τους ήταν το Αφγανιστάν, η Σομαλία και το Πακιστάν. Ανάμεσα τους βρέθηκαν και δύο Τούρκοι, οι οποίοι κρατούνται με σκοπό να διερευνηθεί ο ρόλος τους στην προσπάθεια «εισβολής» μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Και σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να φτάσουν στα σύνορα πούλμαν με μετανάστες, οι οποίοι θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Δήμαρχος Ορεστιάδας: Ελάχιστοι είναι πλέον κοντά στα σύνορα

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Ώρα Ελλάδος 7.00» την Δευτέρα (2/3) το πρωί ανέφερε πως αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει από τα σύνορα και έχουν κινηθεί προς την τουρκική ενδοχώρα. Συγκεκριμένα, είπε: «Χθες ήταν μια δύσκολη νύχτα, υπήρχαν συνέχεια προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα, απετράπησαν όλες, σε όλο το μήκος του Έβρου. Από τις 68 συλλήψεις που έγιναν μόνο οι 3 είναι Σύροι και ο καθένας βγάζει τα συμπερασματά του.

Αυτοί που ήταν από την απέναντι πλευρά ήταν καλά εξοπλισμένοι με εργαλεία και έκαναν σοβαρές απόπειρες για να χαλάσουν τον φράχτη. Πετάχτηκαν και μέσα από drone καπνογόνα και δακρυγόνα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι λίγο περίεργη. Στην πρώτη γραμμή κοντά στον φράχτη υπάρχουν ελάχιστοι από τους μετανάστες. Έχουν αποτραβηχτεί προς την ενδοχώρα της Τουρκίας και δεν γνωρίζουμε αν θα κατασκηνώσουν εκεί, αν θα ενισχυθούν. Αυτό που έχουμε στο οπτικό μας πεδίο είναι 4-5 άτομα κοντά στα σύνορα και κάποιες δεκάδες στα χωράφια επί τουρκικού εδάφους».

Διαβάστε και αυτό: Νέα επεισόδια στο φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου (βίντεο)

Διαβάστε και αυτό: Άσκηση με πραγματικά πυρά στον Έβρο την Καθαρά Δευτέρα

Σε ανακοίνωση του το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανέφερε ότι την Καθαρά Δευτέρα και για ένα 24ωρο θα γίνονται ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου…

Διαβάστε όλα τα τελευταία αστυνομικά νέα στο www.policenews.eu


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ