Κοροναϊός: Κινέζος καταδικάστηκε σε θάνατο – Δολοφόνησε 2 υπαλλήλους σε μπλόκο ελέγχου


Μια απίστευτη ιστορία που μαρτυρά την παράνοια στην Κίνα με τον κοροναϊό.

Ένας άνδρας στην Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο σκότωσε δύο αξιωματούχους που βρίσκονταν σε μπλόκο το οποίο έλεγχε τους διερχόμενους για να εντοπίσει φορείς κοροναϊού.

Ο 23χρονος Μα Ζιανγκούο καταδικάστηκε την Κυριακή σε θάνατο από τοπικό δικαστήριο της Κίνας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Φεβρουαρίου με μαχαίρι εναντίον των δυο άτυχων αξιωματικών.

Ο δράστης οδηγούσε ένα φορτηγάκι όταν του έγινε σήμα να σταματήσει. Εκείνος αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο στο χωριό Χονγκχέ της επαρχίας Γιουνάν, που συνορεύει με το Βιετνάμ, ενώ ο συνοδηγός του προσπάθησε να αφαιρέσει από το οδόστρωμα τα εμπόδια που δεν του επέτρεπαν να περάσει, σύμφωνα με το τοπικό δικαστήριο.

Αξιωματούχος που βιντεοσκοπούσε τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον Μα, ο οποίος τον χτύπησε στο στήθος και την κοιλιά. Στην συνέχεια ο 23χρονος επιτέθηκε σε άλλον αξιωματούχο που έσπευσε να βοηθήσει τον συνάδελφό του.

Και οι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Το δικαστήριο του Χονγκχέ εκτίμησε ότι ο Μα «δεν υπάκουσε» στις οδηγίες των τοπικών στελεχών, «αγνόησε τους νόμους» σχετικά με την επιδημία και διέπραξε ένα «ιδιαίτερα ειδεχθές» έγκλημα.

Στην Κίνα οι αρχές έχουν υιοθετήσει πολλά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων αλλά και καραντίνας στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ