Μαρτυρία – ΣΟΚ: «Οι Τούρκοι μας οδήγησαν στα σύνορα και μας είπαν να περάσουμε»


Αποκαλυπτικές δηλώσεις μεταναστών και προσφύγων που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα λίγο πριν συλληφθούν από τις ελληνικές αρχές έδωσε στο φως της δημοσιότητας ένας ανταποκριτής του BBC, μεταφέροντας τις μαρτυρίες τους – Δείτε το βίντεο

Ο ανταποκριτής του BBC Τζόνα Φίσερ συνομίλησε με μια ομάδα μεταναστών και προφύγων που μόλις είχαν περάσει τα ελληνικά σύνορα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, κάποιοι από αυτούς είχαν έλθει από το Ιράκ και κάποιοι από τη Συρία.

O Φίσερ εντόπισε Αφγανούς, που κατάφεραν να διασχίσουν τα ελληνικά σύνορα και τόνισαν πως… «πήγαμε στα σύνορα με λεωφορείο, οι τουρκικές αρχές μας οδήγησαν στα σύνορα και μας είπαν να περάσουμε. Κόψαμε τα σύρματα και περάσαμε».

«Θέλουμε να πάμε στη Γερμανία. Θέλουμε μια καλύτερη ζωή για εμάς, για τις οικογένειές μας. Γι’ αυτό περάσαμε», δήλωσαν στην κάμερα του BBC κάποιοι από τους μετανάστες, ένας εκ των οποίων δηλώνει πως προέρχεται από τη Νέα Γουινέα.

«Πηγαίνουμε στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι τουρκικές αρχές μας πήγαν στα σύνορα και μας είπαν να περάσουμε. Κόψαμε τον φράχτη και περάσαμε. Μας σπρώνουν στα σύνορα», ακούγεται σε άλλη μαρτυρία.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ