Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία: Συνεχίζονται και την Τρίτη οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο


Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι Αρχές

Συναγερμός έχει σημάνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς τις τελευταίες 48 ώρες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (01/03) μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (02/03) οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου απέτρεψαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα μας και συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

Την ίδια ώρα, ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία, η οποία κλιμακώνει την επιθετική πολιτική της, στέλνει ο Στρατός.

Βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη, θα εκτελούνται την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, όπως ανακοινώθηκε από την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ