Χαρίτσης για μεταναστευτικό: Ευθύνη της κυβέρνησης οι βιαιοπραγίες από ακροδεξιούς στα νησιά


Για ομάδες ακροδεξιών «που έχουν αφεθεί να αλωνίζουν και να βιαιοπραγούν ανεξέλεγκτα» στα ακριτικά νησιά με πρόσχημα τις εξελίξεις στο προσφυγικό / μεταναστευτικό, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επιρρίπτοντας τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για αυτά τα φαινόμενα.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης αναφέρει σε δήλωση του πως «η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο μιας δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης, που απαιτεί ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, συντονισμένες διεθνείς πρωτοβουλίες και κοινωνική συνοχή».

Σημειώνει ότι με πρόσχημα τις εξελίξεις, «ομάδες ακροδεξιών έχουν αφεθεί να αλωνίζουν και να βιαιοπραγούν ανεξέλεγκτα» και πως «οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτά τα εξαιρετικά επικίνδυνα φαινόμενα είναι τεράστιες».

Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει ό, τι μπορεί για να αποφευχθεί ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας και η εξάπλωση της βίας, που μόνο δεινά θα επιφέρει στη χώρα μας». Επίσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι μπορεί και για να επιλυθεί η κρίση με την αξιοποίηση όλων των μέσων που έχει στη διάθεσή της η δημοκρατία.

«Η συμμετοχή όλων των δημοκρατικών πολιτών σε αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητη», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ