Η light εκδοχή πολυθερμιδικών φαγητών: Υπάρχει;


Ψάχνεις τρόπους να κάνεις τη διατροφή σου πιο υγιεινή και γιατί όχι, να χάσεις και μερικά κιλά. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν θα ήθελες με τίποτα να λείπουν από το πιάτο σου. Υπάρχει τρόπος να τα έχεις όλα, απλά αντικαθιστώντας τα πιο επιβαρυμένα σε θερμίδες τρόφιμα με πιο υγιεινά.

  • Κέικ χωρίς αλεύρι, βούτυρο και αβγά, αλλά με… κολοκύθα

Φθινόπωρο και χειμώνα που η κολοκύθα έχει την τιμητική της, μπορεί να γίνει το συστατικό που έλειπε από τα κέικ σου, για να γίνουν πιο ελαφριά. Διάλεξε το αγαπημένο σου μίγμα για κέικ και brownies και αντί για αλεύρι, λάδι και αβγά πρόσθεσε μέσα πουρέ κολοκύθας. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει πολύ ευχάριστα!

  • Συνόδεψε κρέας και ψάρι με κους-κους… κουνουπιδιού

Τι ιδανικότερο υποκατάστατο όλων εκείνων των συνοδευτικών που έτσι κι αλλιώς αποφεύγεις σε περιόδους δίαιτας ή αλλιώς ρύζι και ζυμαρικά, είναι ένα κους-κους από κουνουπίδι. Στα συν ότι μπορείς να το κάνεις και κυρίως πιάτο και αν αναρωτιέσαι πώς,  υπάρχει συνταγή στο διαδίκτυο για κους – κους κουνουπιδιού με ντοματίνια και γαρίδες.

  • Αντικατάστησε τον πουρέ πατάτας με αρακά

Δυστυχώς πουρές πατάτας και δίαιτα σπάνια συνδυάζονται, αν όμως επιλέξεις πουρέ αρακά για να συνοδεύσεις τον σολομό σου, για παράδειγμα, τότε και δεν θα αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει και θα έχεις κάνει μία πιο ελαφριά επιλογή. Extra tip: Ο πουρές μπορεί να γίνει το ίδιο καλός με φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά.

  • Φτιάξε πίτσα με βάση από κουνουπίδι

Το κουνουπίδι μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχος σου στην προσπάθεια να τρως πιο υγιεινά και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα αγαπημένα σου «αμαρτωλά» φαγητά, όπως η πίτσα. Πώς γίνεται αυτό; Απλά ρίχνεις στο μπλέντερ 500γρ. μπουκετάκια κουνουπίδι να γίνει σαν κους-κους  και στη συνέχεια το ανακατεύεις με 2 αβγά, λίγο τριμμένο τυρί για γεύση και αλατοπίπερο ανάλογα. Μόλις γίνουν ένα, τα απλώνεις σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, δημιουργώντας μία βάση που ψήνεις μόνη της στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, στους 180οC στον αέρα, μετά βάζεις τα υλικά της επιλογής σου και τη βάζεις ξανά στο φούρνο για 5-10 λεπτά και έτοιμη η εναλλακτική πίτσα σου.

  • Αντικατάστησε τα μακαρόνια με σπαγγέτι λαχανικών

Αν προσπαθείς να αποφύγεις τα ζυμαρικά, αλλά λαχταράς όσο τίποτα άλλο μία μακαρονάδα, σου έχουμε την πιο light και φρέσκια εναλλακτική με πολύχρωμο «σπαγγέτι» λαχανικών, σερβιρισμένο με πέστο άνηθου και ντοματίνια. Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή!

  • Αντικατάστησε τον μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά με γαλοπούλας ή κοτόπουλου

Είτε φτιάχνεις μπιφτέκια, είτε γιουβαρλάκια, είτε την αγαπημένη σου μακαρονάδα με κιμά, μπορείς να μειώσεις κατά πολύ τις θερμίδες του πιάτου σου, αντικαθιστώντας τον μοσχαρίσιο ή τον χοιρινό κιμά, με γαλοπούλας ή κοτόπουλου. Σου προτείνουμε τρεις ιδέες με κιμά πουλερικών που θα λατρέψεις:

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου και τραχανά

Παπαρδέλες ala bolognese με κιμά κοτόπουλο

  • Αντικατάστησε το παγωτό με κατεψυγμένες μπανάνες

Οι κατεψυγμένες μπανάνες μπορούν να μετατραπούν σε γρήγορο και λαχταριστό, παγωμένο γλύκισμα, με σαφώς λιγότερες θερμίδες από το παγωτό. Είτε θα λιώσεις κατεψυγμένες φέτες μπανάνας στο μούλτι μαζί με λίγο φυστικοβούτυρο, είτε θα βουτήξεις μεγαλύτερα κομμάτια μπανάνας σε λιωμένη σοκολάτα και θα φτιάξεις παγωτίνια.

  • Προτίμησε ψητά λαχανικά αντί για πατάτες φούρνου

Εύκολο και πεντανόστιμο συνοδευτικό, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία: Απλά διαλέγεις λαχανικά εποχής, τα ανακατεύεις με μυρωδικά όπως δεντρολίβανο και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνεις στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και τα ροδίσουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ