Αλλαγές στο Μαξίμου: Ο Θανάσης Μπακόλας σύμβουλος του Μητσοτάκη για θέματα ΕΕ και ΗΠΑ


Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θανάσης Μπακόλας αναλαμβάνει σύμβουλος του Πρωθυπουργού αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Η.Π.Α. με βάση τις Βρυξέλλες.

Ο Θανάσης Μπακόλας έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia στις Η.Π.Α.. Έχει εργαστεί για 25 χρόνια ως επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής εκ των οποίων τα τελευταία 8 είναι στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Μπακόλας θα συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν τις σχέσεις της χώρας μας με την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α.

O Δημήτρης Μητρόπουλος παραμένει ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά πλέον υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων αναλαμβάνει η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή.

Η πρέσβης που διατηρεί στενή σχέση με την προκάτοχό της και νυν πρέσβη στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πλέον θα έχει τη γενική επιστασία των διπλωματικών υποθέσεων, ενώ στο πλευρό της ως αναπληρωτή διευθυντή έχει τον νεαρότερο, αλλά έμπειρο διπλωμάτη Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ