Τσίπρας: Να ζητήσει η κυβέρνηση Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό

Συνεδρίασε σήμερα (04/03) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΠΓ αποφάσισε την αναβολή λόγω κοροναϊού, της συνεδρίασης της Κεντρικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς και του Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο για τα σύνορα και για να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. Οφείλει άμεσα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ, προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης και ακόμα και κυρώσεις προς την Τουρκία για τον ωμό εκβιασμό, καθώς και δέσμευση για δίκαιο διαμοιρασμό στα κράτη-μέλη. Και στο εσωτερικό, να σταματήσει επιτέλους τις τραγικές καθυστερήσεις και να αποσυμφορήσει άμεσα τα νησιά. Η κατάσταση στη Μυτιλήνη με 25.000 ανθρώπους, συνεχιζόμενες ροές και με πολίτες να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια».

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΣΚΑΣΕ ΡΕ ΜΟΥΛΕ ΣΚΑΣΕ ΑΛΗΤΗ ΜΙΛΑΣ ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΠΙΑ ΣΚΑΣΕ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ