ΤΩΡΑ – Κορονoϊός: Κλείνουν σχολεία, κινηματογράφοι και θέατρα – Έκτακτα μέτρα


Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο – Κλείνουν σχολεία, κινηματογράφοι, θέατρα

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο 66χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Το υπουργείο Υγείας σημειώνει πως πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Περιφερειακός Σύμβουλος

Ο 66χρονος είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Ηλεία και αιρετός στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, με το thebest.gr, να μεταδίδει συγκεκριμένα πως ο άνδρας είναι Περιφερειακός Σύμβουλος στη Δυτική Ελλάδα καθώς εξελέγη το 2019.

Ο 66χρονος είχε κάνει οργανωμένη εκδρομή με γκρουπ 50 ατόμων στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.

Αρχικά ο 66χρονος, που διαμένει μόνιμα στην Αμαλιάδα σύμφωνα με το ilialive.gr, είχε μεταβεί στο Γ.Ν. Αμαλιάδας για το πρόβλημα υγείας που παρουσίασε και έπειτα – σύμφωνα με πληροφορίες – μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” και έπειτα στο Ρίο.

Σύμφωνα με το thebest.gr αρχικά η διάγνωση ανέφερε λοίμωξη του αναπνευστικού, η οποία όμως δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό, καθώς η Αίγυπτος δεν περιλαμβάνεται στις χώρες αναφοράς του κορονοϊού, ενώ ούτε ο ίδιος το είχε συσχετίσει με αποτέλεσμα να μην αναφέρει στο ιατρικό προσωπικό με το οποίο ήρθε σε επαφή ότι είχε επιστρέψει από ταξίδι.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, ο 66χρονος νοσηλεύεται στο Ρίο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Όπως αναφέρει το ilialive.gr, άτομα του στενού περιβάλλοντος του 66χρονου ελέγχονται ως ύποπτα κρούσματα. Συγκεκριμένα η σύζυγός του και ένα ακόμα άτομο.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό 20 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία Ρίου-Αμαλιάδας

Συνολικά 20 γιατροί και νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο άνδρα, ο οποίος επιβεβαιώθηκε ότι είναι το 9 κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Συγκεκριμένα 15 γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείου του Ρίου και άλλοι 5 από το νοσοκομείο Αμαλιάδας τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του 66χρονου και λαμβάνονται δείγματα προς εξέταση από τα συνολικά 51 άτομα που συμμετείχαν μαζί του στην εκδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κάποιοι δήλωσαν στις αρχές ότι έχουν πυρετό.

Ο 66χρονος νοσηλεύεται στο Ρίο και είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο και το Σινά, όπου συμμετείχε σε οργανωμένη εκδρομή. Επέστρεψε στις 28 Φεβρουαρίου στην Αμαλιάδα και την ίδια ημέρα είτε την επόμενη μετέβη στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. Στις 2 Μαρτίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου του Ρίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ