Σέρρες: Αντιδρούν στο δήμο Σιντικής στη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων/ μεταναστών


Την αντίθεσή του στη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη» της κοινότητας Ροδόπολης εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης  (4/3).

Μετά την αρχική ενημέρωση που έγινε από τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη στη συνεδρίαση πήραν το λόγο τόσο ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος όσο και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκε η αντίθεση στο ενδεχόμενο μετατροπής του παλιού στρατοπέδου σε κλειστή δομή φιλοξενίας προσφύγων/ μεταναστών, ενώ αναφέρθηκε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επικοινώνησαν με το δήμαρχο και τον μητροπολίτη και τους ενημέρωσαν για το σχεδιασμό που υπάρχει.

Στο τέλος της συνεδρίασης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο καταγράφονται οι προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (2015, 2016 και 2019) με τις οποίες εκφράστηκε η βούληση για τη μη λειτουργία των στρατοπέδων του Δήμου και ειδικότερα του στρατοπέδου «Βασιλειάδη» στη Ροδόπολη ως δομή εξυπηρέτησης προσφύγων/ μεταναστών καθώς και ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού και γι αυτό το λόγο είχε απορριφθεί στην 1η προσφυγική κρίση το 2015.

«Ήδη» καταλήγει το ψήφισμα, «φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Σιδηρόκαστρο 144 άτομα και άλλα 1.500 άτομα φιλοξενούνται στις δομές των Σερρών και επομένως τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας καλύπτεται η αναλογία 1% της κατανομής του προσφυγικού/ μεταναστευτικού πληθυσμού».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ