Τριήμερη επίσκεψη Προέδρου Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Ο κύριος Francesco Rocca βρίσκεται στην χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ), κ. Francesco Rocca έφτασε την Τετάρτη το πρωί εκτάκτως στην Ελλάδα, λόγω της έκρυθμης μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας, πραγματοποιώντας αρχικά επίσκεψη στα Κεντρικά Γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Ο κ. Rocca ενημερώθηκε εκτενώς από τον κ. Αυγερινό για τις ενέργειες που έγιναν εκ μέρους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σε συνεννόηση με τις Αρχές, από την πρώτη στιγμή της κρίσης που εκδηλώθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στη δύσκολη αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα στηρίξει με κάθε μέσο τον Εθνικό Σύλλογο ώστε να ανταποκριθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει. Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να σεβαστούμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όλων των συνανθρώπων μας, πρόσθεσε ο κ. Rocca.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ και ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. θα επισκεφτούν σήμερα Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020 την παραμεθόρια περιοχή του Έβρου, για να εκτιμήσουν την κατάσταση την οποία επικρατεί στην περιοχή, ενώ την Παρασκευή, 6 Μαρτίου θα επισκεφτούν το νησί της Λέσβου.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ