Live η ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


Δείτε την εισαγωγική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινή συνεδίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην αρχή της ομιλίας του Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η χώρα βρίσκεται δίνη μιας σύνθετης και δύσκολη κρίσης. Που παίρνει διαστάσεις και χαρακτήρα γεωπολιτικής κρίσης.»

«Ωστόσο διαφοροποιήθηκε σαφώς από την ορολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση: «Δεν βρισκόμαστε βέβαια σε πόλεμο, όπως θέλει να εμφανίζει μια ανίκανη, απροετοίμαστη και πανικόβλητη κυβέρνηση, μπας και δημιουργήσει κλίμα εθνικής εγρήγορσης για να κρύψει πίσω του τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες της.Ούτε αντιμετωπίζουμε εισβολή εχθρικών δυνάμεων.»

Αδύναμη και δειλή η Ευρώπη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στην ΕΕ: «Και απέναντι σε έναν κυνικό και επιθετικό Ερντογαν που παίζει ταυτόχρονα σε πολλά ταμπλό, στη Συρία, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Κύπρο, στη Λιβύη, ‘εχουμε μια Ευρώπη αδύναμη και δειλή. Κάνει πως δε βλέπει και δεν ακούει. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μη ταράξει τις εσωτερικές της ισορροπίες.Μη τυχόν και αναγκαστεί να αναλάβει έστω μικρό μέρος της ευθύνης από του εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους που επιθυμούν να περάσουν στο ευρωπαϊκό παράδεισο. Μη τυχόν και ενοχληθούν τα ακροδεξιά κόμματα και οι ακροδεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης.»

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΕΙ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ; ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΚΕΡΑΤΑ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΛΗΤΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΜΟΥΤΖΩΣΟΥΝ ΑΛΗΤΗ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΒΓΑΛΕ ΣΠΥΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΕΡΑΤΑ,
    Γκρεμίστε Όλη Την Ελλάδα Σε Βάθος 100 Μέτρων – Εκπληκτικό Κείμενο Από Τόν Γάλλο Λογοτέχνη Jean Richepin

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ