Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake News από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και την Κουμουνδούρου

Το παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας απαρίθμησε τα νέα fake news των τελευταίων ημερών, τα οποία έχουν να κάνουν με το μεταναστευτικό.

Τα fake news, όπως καταγγέλλει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αφορούν -μεταξύ άλλων- σε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση και του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, την «ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για Έβρο και νησιά του Αιγαίου», αλλά και την προπαγάνδα των Τούρκων που έκανε λόγο για «νεκρό μετανάστη στον Εβρο».

Χαρίτσης: H επίτροπος εσωτερικών της Ε.Ε. αποκάλυψε ότι η Ελλάδα δεν έχει θέσει καν ζήτημα διαμοιρασμού των βαρών με μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε..

Όπως φαίνεται και από το βίντεο η δημοσιογράφος ρωτάει συγκεκριμένα για την μετεγκατάσταση όσων έχουν συγκεντρωθεί στον Έβρο και προσπαθούν παράνομα να εισέλθουν στην χώρα μας. Όπως ήταν αναμενόμενο και απόλυτα λογικό η επίτροπος απαντάει ότι τέτοιο αίτημα δεν υπάρχει από την πλευρά της Ελλάδας. Προφανώς και δεν έχει γίνει κανένα τέτοιο αίτημα. Προφανώς και δεν έχει οποιαδήποτε βάση κανένα τέτοιο αίτημα από την Ελλάδα για τους εξής λόγους:

Α. Όσοι έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα, συνωστίζονται από την πλευρά της Τουρκίας και η Ελλάδα, με την απόλυτη στήριξη της ΕΕ, έχει μέχρι τώρα επιτυχώς αποτρέψει την είσοδό τους στο Ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Β. Οι ελάχιστοι που κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα συλλαμβάνονται και επιστρέφουν άμεσα στην χώρα προέλευσης τους και φυσικά δεν έχουν δικαίωμα κατάθεσης αίτησης ασύλου (βάσει της απόφασης του ΚΥΣΕΑ).

Τόσο η ερώτηση λοιπόν όσο και η απάντηση αφορούσαν τους μετανάστες που συνωστίζονται τις 4 τελευταίες μέρες στην τουρκική πλευρά των συνόρων, στα πλαίσια της οργανωμένης προσπάθειας εισβολής την οποία η Ελλάδα αποτρέπει με απόλυτη επιτυχία.

Φυσικά ο κ. Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ εσκεμμένα διαστρέβλωσαν την συγκεκριμένη ερωταπάντηση, παρουσιάζοντας ότι δήθεν αφορούσε το πάγιο αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης για δίκαιο καταμερισμό των μεταναστευτικών και προσφυγικών βαρών ανά την ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση να τους ενημερώσουμε ότι:

Α. 4 ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποδεχτεί τις τελευταίες ημέρες την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα, μετά από συντονισμένες κινήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Β. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Κουμουτσάκος έχει στείλει σχετική επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτη Σχοινά, και στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, κα Ylva Johansson, η οποία έχει δοθεί και στην δημοσιότητα.

Γ. Στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις τελευταίες μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα (στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου του 2015) να έχουν λάβει χώρα στα τέλη Μαρτίου του 2018, θα απόφευγε κανείς να μιλάει για μετεγκαταστάσεις…

2. Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για Έβρο και νησιά του Αιγαίου

Καμία ταξιδιωτική οδηγία δεν εκδόθηκε από τις ΗΠΑ για τον Έβρο ή οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο κινδύνου (1) για του πολίτες των ΗΠΑ και το μόνο που αναρτήθηκε στο site της πρεσβείας σήμερα ήταν μια ενημέρωση ασφαλείας για όσα συμβαίνουν την Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο και τα χερσαία σύνορα του Έβρου στην οποία μεταξύ άλλων διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή σχετικά με την πολιτική ταξιδιού για το κυβερνητικό προσωπικό ή τις προξενικές αρχές των ΗΠΑ.

3. 5 τραυματίες και 1 νεκρός από ελληνικά πυρά στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

Άλλο ένα fake news από τα πολλά που έχουν κατασκευαστεί και διακινηθεί τις τελευταίες ημέρες από την Τουρκική πλευρά. Διαψεύστηκε δημόσια στο briefing των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πέτσα.

4. Η Ελληνική Αστυνομία χτυπάει πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη έρευνα για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για ένα ακόμη fake news. Από το ίδιο το βίντεο που το συνοδεύει φαίνεται ότι οι στολές των αστυνομικών που βιαιοπραγούν δεν έχουν καμία σχέση με τις στολές των Ελλήνων αστυνομικών, αφού εκτός των άλλων, δεν αναγράφεται πάνω τους η λέξη Police, όπως ισχύει για την ΕΛΑΣ, αλλά Policia!

5. Σπίρτζης: Αμέσως μετά την επέλαση των ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου είχαμε ένα νεκρό κοριτσάκι στην Λέσβο

Η συγκεκριμένη προσπάθεια σύνδεσης των ΜΑΤ που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα νησιά με το παιδάκι που πνίγηκε στη Λέσβο κατά την προσπάθεια διάσωσης μεταναστών προ ημερών, εκτός από αναληθής είναι θλιβερή και χυδαία.

6. Αναπαραγωγή των τουρκικών fake news και της τουρκικής προπαγάνδας από στελέχη και φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ