Καστανιές: Θερμό επεισόδιο «επιδιώκουν» οι Τούρκοι στον Έβρο


Τι αναφέρουν αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανησυχία επικρατεί στις Καστανιές του Έβρου καθώς πληροφορίες από αξιωματικούς της ελληνικής αστυνομίας κάνουν λόγο ότι οι Τούρκοι «επιδιώκουν» θερμό επεισόδιο.

Όπως μετέδωσε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι υποψίες αυτές ενισχύονται από δύο περιστατικά. Το πρώτο είναι ότι το ελικόπτερο της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής πέταξε πάνω από τις Καστανιές για λίγα λεπτά, κάνοντας κύκλους πάνω από την συνοριογραμμή.

Το δεύτερο που αναφέρεται από τις αστυνομικές αρχές είναι ένα θερμό επεισόδιο που ενδεχομένως προκληθεί από τους 1.000 ένοπλους Τούρκους στρατονόμους στα σύνορα «για να εμποδίζουν τις απάνθρωπες ενέργειες των Ελλήνων στον Έβρο». Στην περίπτωση αυτή σκοπός των Τούρκων είναι να «σπρώξουν» προς τον φράχτη τους μετανάστες που θα βρίσκονται στη μέση και θα θέλουν να περάσουν τα σύνορα.

Έτσι, έχοντας από τη μια πλευρά του φράχτη τους Τούρκους ένστολους, από τη άλλη πλευρά τους Έλληνες αστυνομικούς και στη μέση τους πρόσφυγες, ο φόβος για θερμό επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες είναι μεγάλος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση των Τούρκων προς στην τουρκική πλευρά, δημιουργεί υποψίες ότι θα υπάρξει σε άλλο σημείο μεγάλη πίεση από πολύ κόσμο.

Ωστόσο, οι ελληνικές δυνάμεις εκφράζουν την ετοιμότητά τους να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ