Έκτακτο – Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν κατα 14 τα κρούσματα – 45 στο σύνολο


Αυξήθηκαν κατά 14 πλέον τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στην Ελλάδα στα 45 από τις 26 Φεβρουαρίου, όπου καταγράφηκε το πρώτο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε τα 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού διεγνώσθησαν από το γκρουπ των ταξιδιωτών στους Αγίου Τόπους (και προστίθενται στους 23 που είχαν ήδη εντοπιστεί), ενώ τα άλλα τρία από επαφές τους.

Από όλα τα κρούσματα στη χώρα, ο μόνος που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση είναι ο 66χρονος ταξιδιώτης, ο οποίος διασωληνώθηκε τα ξημερώματα. Οι υπόλοιποι παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία του κορωνοϊού.

Δεν έχουμε ενδείξεις αυτή τη στιγμή για διασπορά της νόσου στην κοινότητα, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. «Η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό, να στηρίξετε την προσπάθεια από την επιστημονική κοινότητα»», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνομώνων, παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα για Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές εξωτερικού από και προς τους τρεις αυτούς νομούς, ενώ οι αθλητικές ομάδες οι ομάδες που έχουν έδρα αυτές τις περιοχές, θα παίζουν τους αγώνες χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, παρατείνεται και το μέτρο αναστολής των εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό, σε όλη την Ελλάδα.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ