Εισβολή στον Έβρο: Ο Ερντογάν «διψάει» για νεκρό και για νεκρή ζώνη

Από την ξαφνική επιχείρηση εισβολής μεταναστών στον Έβρο και στα νησιά μπορούν να εξαχθούν ορισμένα βασικά συμπεράσματα για το που το πάει ο Ερντογάν στην προσπάθειά του να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι ακριβώς επιδιώκει ο σουλτάνος;

Από τις μαζικές επιθέσεις παράνομων μεταναστών στον Έβρο, οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με προσφυγικές ροές (αφού οι περισσότεροι είναι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και από χώρες της Αφρικής) γίνεται αντιληπτό ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι αιμοδιψής.

Διψάει για νεκρούς. Θέλει πάση θυσία να υπάρξουν νεκροί στα σύνορα προκειμένου να ισχυριστεί ότι οι Έλληνες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Με την βοήθεια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σπρώχνει επί της ουσίας άμαχο πληθυσμό στα σύνορα του Έβρου μέχρι να γίνει κάποιο σοβαρό δυστύχημα.
Δεν διστάζει μάλιστα να σκηνοθετήσει και ορισμένα «ατυχήματα» τα οποία στην συνέχεια πουσάρει μέσω troll στα social media μήπως και καταφέρει να δημιουργήσει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Το καταπληκτικό στην όλη ιστορία είναι ότι στο εσωτερικό της Ελλάδας υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν άκριτα την τουρκική προπαγάνδα περί νεκρών μεταναστών και την αναπαράγουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν σε καθημερινή βάση.

Σε τέτοιο σημείο που είναι να αναρωτιέσαι αν όλοι αυτοί είναι στο pay roll του Ερντογάν.

Το δεύτερο αξιοπρόσεκτο σημείο που δημιουργεί σοβαρότατους προβληματισμούς είναι ότι ο Ερντογάν στήνει τεχνηέντως στην Αδριανούπολη καταυλισμούς μεταναστών, οι οποίοι – όλως τυχαίως – μιλούν άπταιστα τουρκικά. «Το καμπ που στήνεται στην Αδριανούπολη, δεν θα έχει μόνο μετανάστες, αλλά και τζιχαντιστές», ομολογούν αρκετοί διεθνολόγοι και αναλυτές.

Στήνει λοιπόν καταυλισμούς πιέζοντας τις καταστάσεις προκειμένου να στηθούν καταυλισμοί και από την ελληνική πλευρά. Αυτός είναι ο βασικός του στόχος. Να πιέσει την διεθνή και την ευρωπαϊκή κοινότητα ότι πρέπει και η Ελλάδα να χτίσει δομές κατά μήκος του Έβρου.

Τι θα καταφέρει με αυτό;

Θα δημιουργήσει μια νέα νεκρή ζώνη στα σύνορα της Ελλάδας, μια πράσινη ζώνη που θα θυμίζει την πράσινη γραμμή στα κατεχόμενα της Κύπρου. Γίνεται δηλαδή μια ξεκάθαρη επιχείρηση να γκριζάρει και την περιοχή του Έβρου και να δημιουργήσει συνθήκες πολιορκίας.

Εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην δημιουργηθούν νομικά προηγούμενα και καθεστώτα που δεν θα μπορεί να αλλάξει η χώρα μας.

Δυστυχώς σε αυτό τον υβριδικό και γεωπολιτικό πόλεμο η χώρα μας για άλλη μια φορά είναι μόνη της. Κανένας Ευρωπαίος δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί μετανάστες ή πρόσφυγες. Καμία χώρα της υπόλοιπης Ευρώπης. Είναι όλοι διατεθειμένοι να μας συμπαρασταθούν και να μας χορηγήσουν ενδεχομένως επιπλέον χρήματα για δομές, αλλά κανείς δεν θέλει να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της Ελλάδας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε για τους πρόσφυγες, ούτε για τους μετανάστες, ούτε για τους λαθρομετανάστες. Διακυβεύονται τα σύνορα και η εθνική μας κυριαρχία. Δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιστικό. Είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να δημιουργηθεί… τρίτος Αττίλας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ