Στη γυναίκα! Με σεβασμό…


Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο η 8η Μαρτίου γιορτάζεται ως ημέρα μνήμης στους αγώνες των γυναικών για τα δικαιώματα τους. Σε αρκετές χώρες αποτελεί επίσημη αργία. Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν μια άλλη εκδοχή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.
γράφει ο Φώτης Αυγουστάτος (Μαιευτήρας – Γυναικολόγος)
8 Μαρτίου γιορτάζει η μάνα μας, η σύζυγος μας, η σύντροφος μας, η κόρη μας , η γιαγιά μας, η φίλη μας, η κάθε γυναίκα της ζωής μας.
Μαζί τους πρέπει να γιορτάζουμε και εμείς οι άντρες.
Για δυο και πλέον δεκαετίες, πέρα από τις γυναίκες της ζωής μου, λόγω της ιδιότητας μου, η κάθε μέρα μου είναι γεμάτη από γυναίκες.
Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθεμιά ξεχωριστή. Καθεμιά με το χαρακτήρα της, τις ανησυχίες της,τα άγχη της,το χιούμορ της, τις φοβίες της, τα ερωτήματα της, τις απόψεις της, το ταπεραμέντο της.
Όλες όμως έχουν κάτι κοινό.
Έχουν μια λάμψη και μια προίκα που η φύση έχει φροντίσει μόνο γι αυτές.
Η ιδιαίτερη αυτή προίκα που έχουν οι γυναίκες είναι το μαγικό Χ χρωμόσωμα που κουβαλούν διπλό στο DNA τους και τα χαρίσματα που λόγω αυτού απολαμβάνουν.
Η προίκα και η δύναμη αυτή ορίζει τη γυναίκα και μέσα από τη μητρότητα ως πηγή ζωής και δημιουργίας.
Ζώντας λοιπόν και γω και λειτουργώντας γύρω από το θαύμα που λέγεται γυναίκα εύχομαι σε καθεμία γυναίκα ξεχωριστά να είναι υγιής και λαμπερή πάντα ,να σέβεται το σώμα της και να το τιμά δίνοντας και στον κάθε άντρα τα σωστά μηνύματα , να χαίρεται τη ζωή της με πάθος αλλά και με μέτρο , να απαιτεί και να κερδίζει τα δικαιώματα της αλλά και να αγωνίζεται συνειδητά για τις υποχρεώσεις της.
Η γυναίκα από γενέσεως κόσμου είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικογένειας και μέσω αυτής, ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας. Οι άντρες μπορεί να δείχνουμε πιο δυνατοί αλλά την πραγματική δύναμη ζωής την έχουν οι γυναίκες καθώς κάθε άντρας , μηδενος εξαιρουμένου , έχει τουλάχιστον μια γυναίκα κρυμμένη πίσω του ξεκινώντας από τη μάνα του.
Εξαιτίας της ταχύτατης εξέλιξης και κυριως των επικοινωνιακών δυνατοτήτων με τα social media , σε κάποιες περιπτώσεις νέες γυναίκες αποπροσανατολίζονται,θαμπώνονται από ψεύτικα φώτα και κινδυνεύουν να χάσουν την φυσική τους πραγματική λάμψη.
Επενδύοντας στην εικόνα και στο εφήμερο , υποβαθμίζουν τελικά την αξία τους αλλά και τους άντρες ταυτόχρονα , περνώντας τους λάθος μηνύματα.
Στους άντρες εύχομαι να έχουμε πάντα σεβασμό και ειλικρινή εκτίμηση στην κάθε γυναίκα που στολίζει τη μέρα μας.
Μέσα από τον αμοιβαίο σεβασμό και την εκτίμηση θα πάρουμε ουσιαστική και αρκετή από τη λάμψη των γυναικών.
Τις ευχές μου θα ήθελα να ολοκληρώσω με δυο φράσεις αντρών για τις γυναίκες :
-Οι άντρες δημιουργούν νόμους, οι γυναίκες ήθη ( Γκιμπερ)
-Ο παράδεισος βρίσκεται εκεί που είναι η Εύα…(Μάρκ Τουέιν)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ