Έβρος: Βίντεο ντοκουμέντο – Μετανάστες προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη


Βίντεο ντοκουμέντο με μετανάστες που προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη – Νωρίτερα σε άλλο βίντεο ένας τούρκος στρατιώτης ρίχνει χημικά με ειδικά όπλα εκτόξευσης εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών και αστυνομικών – Η δημοσιογράφος Νεφέλη Σκαρλίδου βρίσκεται στον Έβρο και μεταδίδει για το Newsbomb.gr όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν μέρα με την ημέρα διάφορα περιστατικά που δείχνουν την προκλητικότητα των Τούρκων απέναντι στις ελληνικές δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας στον Έβρο.

Μετά το βίντεο με το τουρκικό τεθωρακισμένο που προσπαθεί να ρίξει τον φράχτη και τον τούρκο στρατιώτη που ρίχνει χημικά με ειδικά όπλα εκτόξευσης εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών και αστυνομικών ένα ακόμα βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την τουρκική προκλητικότητα. Σε αυτό μια ομάδα μεταναστών προσπαθούν να γκρεμίσουν τμήμα του φράχτη χρησιμοποιώντας συρματόσχοινο (το οποίο προφανώς δεν έφεραν μαζί τους)!

Στο επόμενο βίντεο φαίνεται καθαρά ένας τούρκος στρατιώτης ο οποίος ρίχνει χημικά με ειδικά όπλα εκτόξευσης εναντίον των Ελλήνων στρατιωτών και αστυνομικών, σε μία πάγια πλέον τακτική των τουρκικών δυνάμεων.

Το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19.30, έγινε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες. Στις ρίψεις συμμετείχαν φανερά τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά -με τη βοήθεια του ανέμου- να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις.

Αμείωτες οι τουρκικές προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα

«Μπαρούτι» συνεχίζει να μυρίζει η κατάσταση στον Έβρο για μία ακόμη ημέρα με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που υποβοηθούνται από Τούρκους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι εμφανίζονται πιο προκλητικοί από ποτέ καθώς τις τελευταίες ημέρες με τις κινήσεις τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά, την ώρα που οι αξιωματούχοι τους συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης το οποίο προσπάθησε να τραβήξει μέρος του χάρτη για να τον γκρεμίσει αλλά και η παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό.

Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να γκρεμίσει τον φράχτη

Στο νέο βίντεο, που καταγράφηκε χθες (6/3) το βράδυ, φαίνεται ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Αύγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.

Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ