Σε κάθε παρέα υπάρχει ο Τζαμπατζής όταν βγαίνετε – Δες πως θα τον αναγνωρίσεις

τζαμπατζής

Σε κάθε παρέα υπάρχει σίγουρα και ένας τζαμπατζής. Είναι ο κλασσικός τύπος που θα πει “Εγώ δεν πεινάω, για την παρέα ήρθα”, και ορμάει στα καλούδια όταν τα φέρει ο σερβιτόρος, σαν να μην υπάρχει αύριο. Κρατιέσαι, ενώ θες να του πεις να αφήσει την πατάτα κάτω, γιατί λες δεν μπορεί κάτι θα βάλει κι αυτός στο τέλος…

Ο τζαμπατζής, ωστόσο, έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Μια καταραμένη ευχέρεια: Μπορεί να κρύψει κάπως το θλιβερό ελάττωμά του. Να το «μακιγιάρει» με κάποιο τρόπο. Μέχρι να πάτε, όμως, στην ταβέρνα. Διότι εκεί πέφτουν οι μάσκες.

Ο τζαμπατζής θα αποκαλυφθεί σε ένα μεγάλο τσιμπούσι.Τα συμπτώματα είναι κλασικά. Θα του είναι αδύνατο να μην τα εκδηλώσει. Δείτε τα σημάδια μελετάει τον κατάλογο σαν να είναι τα θέματα των πανελληνίων. Τα μάτια του παίζουν τένις «μία στο φαγητό – μία στην τιμή». Το κομπιουτεράκι έχει βγει ήδη μες στο μυαλό του.

Όταν θα φτάσει η ώρα της παραγγελίας σίγουρα θα πει «Μήπως μωρέ να μην πάρουμε τόσα»; «Καλά τι παραγγέλνεις τρεις πατάτες τηγανητές, ποιος θα τις φάει;», «Φέρε αυτά, φίλε μου (στον σερβιτόρο) και αν θέλουμε κι άλλα, σου λέμε (ποτέ)».

Οδηγός για ανθρώπους που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να αντιδράσει ακόμα πιο απροκάλυπτα. Να κάνει την πρόταση «Δεν πεινάω πάρα πολύ, να πάρουμε μια μπριζόλα και να τη μοιραστούμε;».

Ή να πει ότι -αντί για πιάτα στη μέση- προτιμά ατομική μερίδα! Σίγουρη, ασφαλής λύση, όπου έχει υπολογίσει από πριν στο μίζερο μυαλό του πόσα θα πληρώσει – μην τυχόν και του βγει κάνα εικοσάλεπτο παραπάνω.

Και στη συνέχεια η κίνηση του τζαμπατζή που θα έπρεπε να τιμωρείται. Είναι ο κλασσικός τύπος που θα πει “Εγώ δεν πεινάω, για την παρέα ήρθα”, και ορμάει στα καλούδια όταν φέρει ο σερβιτόρος, σαν να μην υπάρχει αύριο. Κρατιέσαι, ενώ θες να του πεις να αφήσει την πατάτα κάτω, γιατί λες δεν μπορεί κάτι θα βάλει κι αυτός στο τέλος.

Όταν έρθει λοιπόν ο λογαριασμός (και εφόσον δεν έχει πάει εντελώς τυχαία στην τουαλέτα) θα σας πει “ευχαριστώ για την παρέα παιδιά” και ή θα εξαφανιστεί ή θα κάνει την πάπια.

Τώρα λοιπόν ξέρεις πως μοιάζει ένας τζαμπατζής και μπορείς ευγενικά να αποφύγεις να βγεις μαζί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here