Κοροναϊός: Σε καραντίνα πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία στην Κρήτη

Σε καθεστώς καραντίνας και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατέπλευσε το μεσημέρι της Δευτέρας (09/03), στο λιμάνι του Ρεθύμνου, το φορτηγό πλοίο «Selahattin Aslan 2» με σημαία Τουρκίας, καθώς προέρχεται από το λιμάνι «Porto Nogaro» που βρίσκεται στα βόρεια της Ιταλίας, κοντά στην Βενετία και σε περιοχή με καθεστώς καραντίνας λόγω κοροναϊού.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές και δόθηκε εντολή στο πλήρωμα του σκάφους να παραμείνει στο πλοίο καθώς απαγορεύτηκε η αποβίβαση και η επιβίβαση του οποιουδήποτε.

Σύμφωνα με το flashnews.gr πρόκειται για ένα καθαρά προληπτικό μέτρο στο πλαίσιο των προσπαθειών για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Το «Selahattin Aslan 2» μεταφέρει καλαμπόκι για ζωοτροφές, η εκφόρτωση του οποίου θα γίνει κανονικά και στην συνέχεια το πλοίο θα αναχωρήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία, με 7.375 κρούσματα και 366 θανάτους, είναι μαζί με το Ιράν και τη Νότια Κορέα ανάμεσα στις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την επιδημία του Covid-19 μετά την Κίνα και αναμφίβολα πρόκειται για την ευρωπαϊκή χώρα που πλήττεται πιο σκληρά.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ