ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Δεν διεκδίκησε Σύνοδο Κορυφής, κυρώσεις και μετεγκαταστάσεις

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός φεύγει από τη Μέρκελ μόνο με ευχολόγια.

Σκληρή κριτική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με την καγκελάριο Μέρκελ. Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν διεκδίκησε τίποτα και το μόνο που αποκόμισε ήταν ευχολόγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, έχοντας αποκομίσει μόνο ευχολόγια και αυτονόητες λεκτικές καταδίκες για τον τουρκικό εκβιασμό και την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών από τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Διεθνοποίηση του τουρκικού εκβιασμού δεν είναι μόνο ενημέρωση αλλά και διεκδίκηση προκειμένου η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Πρωθυπουργός δυστυχώς δεν φαίνεται να διεκδίκησε τίποτα. Ούτε μισή αναφορά σε έκτακτη Σύνοδο και κυρώσεις στην Τουρκία.

Ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη διαμοιρασμού των βαρών και νέου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη όπως το 2016. Επανέφερε μόνο το προ μηνών αίτημα για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μάλιστα εθελοντικά. Ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη για επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη, ώστε να έχουν κίνητρα να μείνουν εκεί. Η λύση στους εκβιασμούς Ερντογάν και την προσφυγική κρίση δεν μπορεί να είναι μόνο λεκτική αλληλεγγύη και μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών.»

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ