Νικηφόρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής – Ελευθέρας Πάλης Εφήβων και Νεανίδων

Η πάλη βγαίνει από τα υπόγεια και ξαναπαίρνει τη θέση που της αξίζει στο αθλητικό στερέωμα. Το μήνυμα του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, στην τελετή έναρξης του πανελλήνιου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής – ελευθέρας πάλης εφήβων και νεανίδων,  διασταυρώθηκε με την ενθουσιώδη αντίδραση του κορυφαίου ολυμπιονίκη του αθλήματος Κώστα Θάνου, που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου Κιλκίς, όπου το Σάββατο έλαβαν χώρα οι ημιτελικοί και τελικοί αγώνες. 

Πάνω από τριακόσιοι αθλητές δήλωσαν συμμετοχή και προσέφεραν ένα απολαυστικό θέαμα στους πολλούς φίλους της πάλης το διήμερο του περασμένου Σαββατοκύριακου επιδεικνύοντας την τεχνική και τις δεξιότητές τους σε ένα άθλημα όπου το πνεύμα συναγωνίζεται τη δύναμη του σώματος. 

Η επιτυχημένη αθλητική σύμπραξη Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, Δήμου Κιλκίς και ΓΑΣΚ  ανοίγει διάπλατα το δρόμο και ανεβάζει τον πήχυ για τη φιλοξενία μιας διεθνούς διοργάνωσης στο άμεσο μέλλον. Οι θεμέλιοι λίθοι της ετέθησαν στην έναρξη του πρωταθλήματος με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και του Δήμου Κιλκίς, επιδίωξη του οποίου είναι η εξωστρέφεια του Δήμου Κιλκίς με όχημα και τον αθλητικό τουρισμό με σκοπό την αξιοποίηση των υφισταμένων αθλητικών υποδομών, την ανάδειξη των αθλητικών αξιών και συμπληρωματικά τη τόνωση της τοπικής οικονομίας. 

Εκτός από το Δήμαρχο Κιλκίς την τελετή έναρξης χαιρέτησαν εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης ο κ. Θάνος, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς και ο Αντιπρόεδρος του ΓΑΣΚ Θεμιστοκλής Κοσμίδης. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Ειρήνη Αγαθοπούλου, Γιώργος Φραγγίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Ανέστης Πογέλης, Κώστας Πουντζουκίδης  

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής – ελευθέρας πάλης εφήβων και νεανίδων έφερε αγωνιστικότητα, χαρά αλλά και αρκετά μετάλλια στον Παλαιστικό Σύλλογο Ευρωπού ‘’Καραγιάννης’’.  Τρεις αθλητές και αθλήτριές του, ο Βασίλης Τοπούζης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 92 κιλών, η Ροδοθέα Παπαδοπούλου από τις νεανίδες πήρε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 76 κιλών ενώ ο Δημήτρης Τουλκερίδης κατέλαβε την τρίτη θέση και απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 125 κιλών. Οι έφηβοι και νεάνιδες αθλητές εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Μεσογειακούς Αγώνες που έχουν προγραμματιστεί στο Λουτράκι στις 3-5 Απριλίου. Διακρίθηκαν επίσης στην 5η και 7η θέση ο Παύλος Τουλκερίδης, ο Δημοσθένης Τσαλικτσής, ο Παναγιώτης Δημητριάδης και ο Ιορδάνης Μπεαζίδης.  Για την προσφορά του στην Κιλκισιώτικη πάλη βραβεύθηκαν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Ασύγκριτος Μουραντίδης, ο  Γιάννης Χαλκίδης Ηρακλής Θεοδωρίδης, Κώστας Γκέντσος, Παύλος Κυριακίδης. 

Για την άρτια διοργάνωση των αγώνων συνεισέφερε σε ένα μεγάλο μέρος ο Οργανισμός Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς και όλες οι συναρμόδιες Αντιδημαρχίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του διημέρου στο Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στο πλαίσιο πρόληψης του κορωνοϊού.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ