Κοροναϊός στην Ελλάδα: Εργαζόμενη στον «Μασούτη» ένα από τα 89 κρούσματα – Κλείνει το κατάστημα

Την αναστολή της λειτουργίας του σούπερ-μάρκετ «Μασούτης» στο Πλωμάρι Μυτιλήνης δημοσιοποίησε η εταιρεία με ανακοίνωσή της, μετά τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, εργαζόμενη του εν λόγω καταστήματος επέστρεψε από εκδρομή σε χώρα στην οποία εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα είναι ένα από τα 89 κρούσματα του νέου κοροναϊού που έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Πλωμάρι Λέσβου βρήκε σε απόλυτη ετοιμότητα την εταιρεία Μασούτης. Όταν έγινε γνωστό ότι η εργαζόμενη επέστρεψε από εκδρομή σε χώρα στην οποία εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19, καθώς και σε ταξιδιώτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας που επισκέφτηκαν τον ίδιο προορισμό, χωρίς η ίδια να έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα, με πρωτοβουλία της εταιρείας, απομακρύνθηκε άμεσα με άδεια.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη είναι θετική στον COVID-19 και πριν προλάβει να γίνει κάποια σύσταση ή να δοθεί οδηγία από κρατικούς φορείς, η εταιρεία προχώρησε σε κλείσιμο του καταστήματος και απολύμανση. Oι υπόλοιποι εργαζόμενοι του καταστήματος ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του γιατρού της εταιρείας.

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι 13/3 για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Με δεδομένη την επαγρύπνηση της εταιρείας και την ευθύνη της απέναντι στους εργαζόμενους, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα COVID-19 σε ελληνικό έδαφος, απεστάλη πολύ νωρίς, από αρχές Φεβρουαρίου, ενημέρωση από τον γιατρό της εταιρείας προς όλους τους εργαζόμενους για τα μέτρα πρόληψης από τον COVID-19, αλλά και τη γρίπη»

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ