Κοροναϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί – Πλένετε τα χέρια σας μετά τη χρήση μετρητών


Κοροναϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρότρυνε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μετρητά να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα στις οικονομικές τους συναλλαγές προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του νέου κοροναϊούκαθώς ο ιός Covid-19 συνεχίζει να κλιμακώνεται, «θερίζοντας» την Ιταλία αλλά και το Ιράν.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όσοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με χαρτονομίσματα θα πρέπει να πλένουν συχνά τα χέρια τους, καθώς ο Covid-19 παραμένει στην επιφάνειά τους για αρκετές μέρες.

«Γνωρίζουμε ότι τα χαρτονομίσματα, συχνά, μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια και ιούς», όπως είπε στην Telegraph στέλεχος του ΠΟΥ. «Συμβουλεύουμε όσους χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα να πλένουν καλά τα χέρια τους και να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους», πρόσθεσε.

Απολύμανση και καραντίνα χαρτονομισμάτων στην Κίνα

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλούν τα μέτρα που ελήφθησαν στην Κίνα και τη Νότια Κορέα. Οι δημόσιες υπηρεσίες και οι πολίτες απολύμαναν και απομόνωσαν χρησιμοποιημένα τραπεζογραμμάτια

Monica Jasuja@jasuja

China’s Central bank branch to destroy banknotes from coronavirus-hit sectors

Other notes will be disinfected and stored for 14 days before going back into circulation
https://amp.scmp.com/economy/china-economy/article/3050868/fresh-cash-old-china-central-bank-branch-destroy-banknotes?__twitter_impression=true

Central bank branch to destroy banknotes from coronavirus-hit sectors

Paper currency collected from hospitals and buses among those targeted by the People’s Bank of China’s (PBOC) in a public health push amid the coronavirus outbreak.

scmp.com11Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Monica Jasuja

Μάλιστα η κεντρική τράπεζα της Κίνας πραγματοποίησε έκτακτη έκδοση ύψους 4 δισεκατομμυρίων γιουάν (σ.σ. επίσημο νόμιμα της Κίνας) στην Ουχάν, όπου αποτελεί και το επίκεντρο της επιδημίας. Εκτός αυτού χρησιμοποιήθηκε υπεριώδες φως προκειμένου να αποστειρώσουν τα χαρτονομίσματα, ενώ στη συνέχεια τα μετρητά έμπαιναν σε καραντίνα για 14 μέρες πριν «επανέλθουν» στην κυκλοφορία.

Ενσωματωμένο βίντεο

Hans Solo@thandojo

disinfects BANK NOTES and quarantines them for 14 days as Beijing announces 143 new deaths and global death toll rises past 1,600
Chinese banks use ultraviolet light then seal and store the cash for up to 14 days

13Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Hans Solo

Ακόμα όμως και οι πολίτες προχώρησαν με ότι μέσο είχαν στην απολύμανση των χαρτονομισμάτων που είχαν στην διάθεσή τους. Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου και παρουσιάζουν πολίτες ακόμα και… να βράζουν τα χαρτονομίσματα προκειμένου να τα αποστειρώσουν.

Δείτε βίντεο:

▫️
Ενσωματωμένο βίντεο

Max Howroute@howroute

A few shop owners in China are boiling cash to sterilize it from . Earlier, Chinese government ordered “cash quarantines” to sanitize old bank notes from the virus.

330Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Έκτακτα μέτρα για την χρήση μετρητών στο Λούβρο

Εν των μεταξύ, οι φόβοι σχετικά με την χρήση τραπεζογραμματίων έχουν ωθήσει μέχρι και το διάσημο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, να σταματήσει να δέχεται μετρητά καθ’ όλη την διάρκεια της επιδημίας. Το διάσημο μουσείο θα δέχεται πληρωμές μόνο με κάρτα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την προστασία των στελεχών από πιθανώς μολυσμένους ασθενείς.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα πως θα βγάλει εκτός λειτουργίας τα τραπεζογραμμάτια για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις προσπάθειες της Κίνας – την χώρα όπου εμφανίστηκε ο κορωνοϊός – να καταστρέψουν μετρητά ή να τα απολυμάνουν σε περιοχές που πλήττονται σκληρά, για την αποφυγή της μετάδοσης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ