Κοροναϊός: O ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αναστέλλει τα προγράμματα κατάρτισης νέων γεωργών για 14 ημέρες


Την αναστολή των προγραμμάτων κατάρτισης των νέων γεωργών αποφάσισε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλειστές θα παραμείνουν οι έξι επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑΣ) και τα οικοτροφεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η απόφαση πάρθηκε «στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του SARS-CoV-2 (Κορονοϊου) στη χώρα, και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα». Τονίζεται ότι «νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με την συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας θα υπάρξουν αναλόγως των επισήμων ενημερώσεων των υγειονομικών αρχών της χώρας, κεντρικών ή τοπικών».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργείας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, και θα έχει άμεση εφαρμογή προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού στη χώρα. Η απόφαση έχει ισχύ δεκατεσσάρων ημερών, και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια, ενώ όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τα μέτρο είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ