Κοροναϊός: Θετικός στον ιό υπαξιωματικός της φρεγάτας «Ύδρα» – Σε καραντίνα στο σπίτι του


Σε «καραντίνα» στο σπίτι του -«εθελούσιο εγκλεισμό» κατά την επίσημη ιατρική ορολογία- βρίσκεται ο υπαξιωματικός της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», ο οποίος θεωρήθηκε ως «ύποπτο περιστατικό» κοροναϊού εξαιτίας της στενής συγγένειάς του με τον αντιναύαρχο εν αποστρατεία ο οποίος ήταν θετικός στον ιό.

Θυμίζουμε ότι ο απόστρατος αξιωματικός μετέβη αρχικώς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μόλις διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του ιού, στάλθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλεύεται ακόμα.

Ο υπαξιωματικός της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» την επόμενη μέρα παρουσίασε λίγο πυρετό (της τάξεως του 37,1) και λόγω του ότι ήταν συγγενής του θετικού στον ιό απόστρατου ναυάρχου, εστάλη στο σπίτι του, όπου θα παρακολουθείται επί 14 ημέρες, όπως όλες οι αντίστοιχες περιπτώσεις.

Συμφώνως με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΝ, ο οποίος ερωτήθη σχετικώς από το LawandOrder, «το πλοίο και το πλήρωμα δεν είναι σε καραντίνα στο Ναύσταθμο και είναι σε πλήρη ετοιμότητα απόπλου αν αυτό απαιτηθεί. Όπως σε κάθε περίπτωση που πλοίο είναι εν όρμω στη βάση του, σε αυτό παραμένει το αναγκαίο τμήμα του πληρώματός του και το υπόλοιπο πλήρωμα πάει στα σπίτια του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται ακριβώς τα ίδια μέτρα που έχει ανακοινώσει το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και εφαρμόζονται για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Πηγή: LawandOrder


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ