Κοροναϊός: Πώς θα γίνει η αναπλήρωση των μαθημάτων 

Κλειστά σχολεία: Από σήμερα και για 14 ημέρες σχολεία, Πανεπιστήμια, ΙΕΚ, και φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους λόγω κοροναϊού. Τα παραπάνω ανακοίνωσε την Τρίτη 10 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου – όπως ανέφερε – να περιορισθεί η διασπορά του κοροναϊού. 

Ωστόσο, ανησυχία επικρατεί σχετικά με ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, αφού κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν τα μέτρα θα σταματήσουν μετά από 14 ημέρες.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και ως εκ τούτου έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά σενάρια. Ένα από αυτά είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας προκειμένου να μην χάσουν οι μαθητές την επαφή τους με τα μαθήματα. Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δηλώνει έτοιμο να προσφέρει τεχνογνωσία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όποια βαθμίδα της εκπαίδευσης ζητηθεί.

To υπουργείο Παιδείας μελετάει όλα τα ενδεχόμενα ενώ όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί κανονικά. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών προετοιμάζεται αναπροσαρμογή των διδακτικών ωρών από 45 σε 35 λεπτά και κατάργηση των περιπάτων – που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο – ακόμα και μείωση της ύλης.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία που είναι ήδη κλειστά και επομένως τα μαθήματα εκεί θα χαθούν για περισσότερες ημέρες, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα.

Σε ότι αφορά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας εξετάζει δύο σενάρια ανάλογα με το πόσο θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Το ένα σενάριο αφορά στην διεξαγωγή των Πανελλαδικών τον Ιούλιο και το άλλο τον Σεπτέμβριο αλλά η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από την παράταση του σχολικού έτους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ