Κοροναϊός – Κεραμέως: Ίσως μετατοπιστούν οι Πανελλαδικές – «Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά»


Κλειστά σχολεία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και για διάστημα μεγαλύτερο των 2 εβδομάδων που έχει οριστεί προς το παρόν, άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους, με στόχο την προστασία μαθητών και οικογενειών. «Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά» είπε παράλληλα η υπουργός Παιδείας.

«Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών. Λάβαμε μία απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους. Είναι μία απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Σε σχετικό ερώτημα για τις εξετάσεις, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως «αν μιλάμε για 2-3 εβδομάδες θα αναπληρωθούν οι ώρες και εάν είναι μεγαλύτερη η παράταση μπορεί να πάμε λίγο παραπέρα, μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθούν για αργότερα και οι πανελλαδικές».

«Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Πρόσθεσε δε ότι «ξεκινά τις επόμενες ημέρες με έμφαση τους μαθητές τρίτης λυκείου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά στήνεται η διαδικασία και για τους υπόλοιπους μαθητές. Είμαστε σε επαφή και με τα πανεπιστήμια τα οποία είναι πιο εξοικειωμένα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση». Τέλος, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να ματαιωθούν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου».

Κλειστά και τα φροντιστήρια

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, απαγορεύεται η λειτουργία των φροντιστηρίων για 14 ημέρες, μετά από την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για το κλείσιμο όλων των χώρων στους οποίους συγκεντρώνονται παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, στις υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν περιλαμβάνονται φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης κ.α.

Όπως τόνισε νωρίτερα στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών κ. Βαφειαδάκης, «Ο,τι μας πουν θα το κάνουμε. Προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των μαθητών».

Σχετικά με τους μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων, ο κ. Βαφειάδης, τόνισε πως επικρατεί κάποια αναταραχή όπως είναι λογικό, ωστόσο «είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν παραστεί ανάγκη, θα καλύψουμε το κενό που θα δημιουργηθεί με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, με την χρήση τεχνολογικών μέσων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ