Αλλάζουν όλα για τρέιλερ και κοτσαδόρους από τις 12 Μαρτίου


Σε ισχύ τίθεται υπουργική απόφαση που εκδόθηκε το 2019, που ορίζει με σαφήνεια το καθεστώς για τα τρέιλερ, τους κοτσαδόρους, τις μπαγκαζιέρες και γενικότερα για τα ρυμουλκούμενα

Η ισχύς της απόφασης ξεκινά σε λίγες μέρες, στις 12 Μαρτίου, και αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι πλέον όλα τα ρυμουλκούμενα θα θεωρούνται ξεχωριστά οχήματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας. Οι δε κοτσαδόροι θα πρέπει είτε να είναι αναδιπλούμενοι είτε αποσπώμενοι, ώστε στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο δεν έλκει ρυμουλκούμενο, αυτοί να μην προεξέχουν από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Τώρα οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να εκδώσουν άδειες κυκλοφορίας για τα τρέιλερ και έχουν το περιθώριο να το κάνουν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ τα προηγούμενα σημειώματα δεν θα ισχύουν. Στην υπουργική απόφαση περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να βγάλει κάποιο ρυμουλκούμενο άδεια, ενώ η απόφαση δεν ισχύει μόνο για τα καινούργια τρέιλερ, αλλά και για όσα έχουν ήδη στην κατοχή τους οι ιδιοκτήτες, ανεξαρτήτως της χώρας κατασκευής τους. Όσοι κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους και έλκουν ρυμουλκούμενο, είναι αυτονόητο –και υποχρεωτικό- να έχουν μαζί τους και τις δύο άδειες.

Σε ό,τι αφορά τους κοτσαδόρους και τον έλεγχο στα ΚΤΕΟ, όταν πηγαίνει κάποιο αυτοκίνητο με μη αναδιπλούμενο ή μη αποσπώμενο κοτσαδόρο δεν θα περνάει τον έλεγχο, αλλά θα σημειώνεται ως σοβαρή έλλειψη και θα υποχρεούται να παρουσιαστεί για επανέλεγχο μέσα σε διάστημα ενός μηνός.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ