Πέτσας: Μην πηγαίνετε εκκλησία – Σύσταση σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Κοροναϊός: Σύσταση προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες σχετικά με την παρακολούθηση της λειτουργίας στην εκκλησία απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Πέτσας μεταξύ άλλων, τόνισε πως «η αρμόδια επιτροπή και κατ επέκταση η κυβέρνηση απευθύνουμε στους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ισχυρή σύσταση για την αποφυγή κάθε συγχρωτισμού».

«Οφείλουν για το δικό τους αλλά και το γενικό καλό να αποφεύγουν βρίσκονται σε χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Στην ίδια κατεύθυνση, τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και μητροπολίτες συστήνεται να αποφεύγονται πολυπληθείς συναθροίσεις στις εκκλησίες μας», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Στέλιος Πέτσας, θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού για γονείς, προκειμένου να διευκολυνθούν καθώς από σήμερα και για 14 ημέρες, όλες οι σχολικές μονάδες, τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ, οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Το κράτος θα επιδοτεί το 1/3 των αποδοχών κατά τη διάρκεια της άδειας. Στον ιδιωτικό τομέα δίνεται η δυνατότητα για ευέλικτη εργασία.

  • Για κάθε 4 ημέρες άδειας οι τρεις θα λογίζονται ειδικού σκοπού και μόνο μια θα λογίζεται ως κανονική άδεια.
  • Εαν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού τότε ο άλλος δεν θα δικαιούται.
  • Εαν ο ένας από τους δυο γονείς δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.
  • Η κυβέρνηση παρέχει πλήρη υποστήριξη στο σύστημα δημόσιας υγείας με κονδύλι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αναλαμβάνουμε διαρκώς νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως βασικό μέλημα είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Επίσης ο κ. Πέτσας σημείωσε πως το 2020 θα είναι μια τελείως διαφορετική χρόνια για την ελληνική οικονομία, καθώς υπάρχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια σε πανευρωπαϊκή επίπεδο.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ