Γουάινσταϊν: Φυλάκιση 23 ετών στον κινηματογραφικό παραγωγό για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση

Σε 23 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 67χρονος Χάρβεϊ Γουάινστιν αφού κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση και βιασμό δύο γυναικών.

«Η Τζένιφερ Άνιστον πρέπει να σκοτωθεί»: Αυτό έγραψε σε e-mail ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στις 31 Οκτωβρίου 2017, απαντώντας σε δημοσιογράφο που ζητούσε ένα σχόλιο σχετικά με μια υποτιθέμενη κατηγορία ότι είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά την ηθοποιό.

Το συγκεκριμένο άρθρο θα δημοσιευόταν στο National Enquirer. Οι ισχυρισμοί αυτοί περί σεξουαλικής επίθεσης δεν ήταν αληθείς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ίδιας της Άνιστον.

«Ποτέ δεν έφτασε αρκετά κοντά για να την αγγίξει. Ποτέ δεν υπήρξε μόνη μαζί του. Δεν έχουμε ιδέα για το e-mail, δεν μας εστάλη, ούτε έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για αυτό», είπε εκπρόσωπος της ηθοποιού. Το e-mail αποκαλύφθηκε μαζί με περίπου 1000 σελίδες εγγράφων που ήρθαν στη δημοσιότητα στο ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, λίγες ώρες πριν την απονομή της τελικής ποινής στον Χάρβεϊ Γουάινστιν, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.

Στα ίδια e-mail αποκαλύφθηκε και η επικοινωνία που είχε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με τους Μάικλ Μπλούμπεργκ, Κουέντιν Ταραντίνο, Τεντ Σαράντος, Τζεφ Μπέζος, Τιμ Κουκ και Έντι Κιού, ανάμεσα σε άλλους. Σύμφωνα με τα αρχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, κανείς τους δεν απάντησε στον Γουάινστιν.

Στους επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ και Έντι Κιού ο Γουάινστιν έγραψε: «Δεν θέλω να κάνετε καμία δημόσια δήλωση -μόνο μια ιδιωτική στη διεύθυνσή μου στο gmail, λέγοντας ότι στηρίζετε τη λύση να δεχθώ θεραπεία και βοήθεια πριν το Διοικητικό Συμβούλιο με απολύσει. Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση. Πολλές από τις κατηγορίες είναι ψευδείς. […] Για την ώρα θα πάρω άδεια και θα γίνω καλά. Αν με απολύσουν τώρα, θα καταστραφώ προσωπικά και θα προκαλέσω μια τεράστια δικαστική μάχη, σε σχέση με τα δικαιωμάτά μου στην εταιρία. Αν έχω όμως στήριξη από κάποιον σαν εσάς και μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία (γιατί οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία), θα ήταν πολύ βοηθητικό. Θα χρειαστώ κάτι σήμερα αν γίνεται, θα το εκτιμούσα».

Στον Τεντ Σαράντος, του Netflix έγραψε: «Χρειάζομαι τη φιλία σου τώρα».

Στην ατζέντη (και τώρα πια σύζυγο) του Κουέντιν Ταραντίνο, Ντανιέλα Πικ: «Πρέπει να μιλήσω στον Κουέντιν σήμερα – θα είναι διαθέσιμος; Θα εκτιμούσα πολύ να με ενημέρωνες, σε ευχαριστώ».

Στα ίδια έγγραφα βρέθηκε και η λίστα (γνωστή ως «red flag list») με ονόματα 70 συνεργατών του Χάρβεϊ Γουάινστιν που ήταν πιθανό να «μιλήσουν» εναντίον του. Αναμεσά τους αυτά του Μπεν Άφλεκ, της Αναμπέλα Σιόρα, της Ρόουζ ΜακΓκόουαν. Η λίστα δεν δόθηκε στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης του Γουάινστιν.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ