Οι gamers, οι παίχτες βιντεοπαιχνιδιών δηλαδή, συμμετέχουν στη σχεδίαση των αυτοκίνητων τους


Η σχεδίαση ενός εικονικού αγωνιστικού αυτοκινήτου ίσως να είναι πολύ πιο δύσκολη από ότι φανταζόμαστε.

Του Γιάννη Σκουφή

Έχετε γράψει ποτέ έκθεση χωρίς θέμα; Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και για την δημιουργία ενός ψηφιακού αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων μιας και στο μαγικό κόσμο των βίντεο-παιχνιδιών δεν υπάρχουν όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού. Ωστόσο, σε πολλά από αυτά τα video-games τα αυτοκίνητα βασίζονται σε φαντεζί εκδοχές μοντέλων παραγωγής με αποτέλεσμα να μην εκπλήσσουν».

«Μας αρέσει να οδηγούμε τα αυτοκίνητα των ονείρων μας, αλλά ουσιαστικά αυτά τα εικονικά αυτοκίνητα είναι συνήθως τα επιμελημένα αντίγραφα των μοντέλων παραγωγής» δήλωσε ο Angelo Bülow, αρχηγός της Γερμανικής Fordzilla.

Για αυτό το λόγο η Ford θέλει να δημιουργήσει ένα που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο κάνοντας κάτι πολύ απλό: ζήτησε από τους gamers να συνεργαστούν με τους ειδικούς της και να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός αγωνιστικού δίχως περιορισμούς και αποκλειστικά για τον ψηφιακό κόσμο. Το όλο πρότζεκτ έχει την κωδική ονομασία «Team Fordzilla P1» και συντονίζεται από τους αρχηγούς των esports ομάδων Fordzilla από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μ. Βρετανία.

Το ενδιαφέρον είναι πως το κάθε βασικό τμήμα που θα σχεδιάζεται θα αναρτάται στο Twitter (στον λογαριασμό @TeamFordzilla) και οι ακόλουθοι θα ψηφίζουν για αν τους αρέσει ή όχι. Έτσι, μετά από κάθε ψηφοφορία θα προστίθεται και από ένα χαρακτηριστικό (π.χ. από τον κινητήρα έως το κόκπιτ) στο αυτοκίνητο φτάνοντας έτσι σταδιακά στην τελική του μορφή.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ