Γιαμαρέλλου: «33 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα – 133 τα συνολικά


Στην αποκάλυψη ότι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα αυξήθηκαν από 99 σε 133 την Πέμπτη προχώρησε η λοιμωξιολόγος και ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Με βάση όσα είπε η κ. Γιαμαρέλλου στο MEGA τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 34.

Συνολικά, λοιπόν, η χώρα μας μετρά 133 κρούσματα. Μεταξύ αυτών, 10 είναι «ορφανά».

Σημειώνεται ότι την επόμενη ώρα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα μας.

Το πρώτο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης, καθώς κατέληξε τα ξημερώματα ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη (5/3) στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών. Στην περίπτωση του 66χρονου συνταξιούχου αρνητικό ρόλο για την επιβάρυνση της υγείας του έπαιξε το γεγονός ότι έπασχε από χρόνιο σοβαρό νόσημα.

Έως και ισόβια κάθειρξη σε όσους παραβιάζουν τους υγειονομικούς περιορισμούς
Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορoναϊού ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα στους εισαγγελείς όλης της χώρας, ο κ. Βασίλειος Πλιώτας παραπέμπει στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί για να αποτραπεί η διάδοση της επικίνδυνης νόσου.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την εγκύκλιο


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ