Η Tesla συμπλήρωσε το 1.000.000 αυτοκίνητα


H αμερικανική εταιρεία των ηλεκτρικών μοντέλων χρειάστηκε 17 χρόνια από την ίδρυσή της για να φτάσει τον αριθμό ορόσημο.

Του Γιάννη Σκουφή

Αν αναλογιστεί κανείς πως οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου κατασκευάζουν και πωλούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως το να φτάσει η Tesla συνολικά το 1 εκατομμύριο δεν δείχνει ιδιαίτερα σημαντικό.

Και όμως είναι περισσότερο από όσο νομίζουμε, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια, ενώ δεν άρχισε απευθείας την κατασκευή και την πώληση αυτοκινήτων. Ο Elon Musk απέκτησε ποσοστό της το 2004, η πρώτη γενιά του Roadster παρουσιάστηκε δύο χρόνια μετά, ενώ χρειάστηκαν και άλλα δύο χρόνια μέχρι να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του.

Πρακτικά λοιπόν η εμπορική δραστηριότητα της Tesla άρχισε το 2008, σε μια περίοδο δηλαδή που η εποίκηση της Σελήνης έδειχνε πιο εύκολη από την ηλεκτροκίνηση. Και αυτό, μαζί με τις υψηλές τιμές των αυτοκινήτων της καθιστά την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου επιτυχία. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και τα προβλήματα, οικονομικά και ρευστότητας, που έχουν κατά καιρούς ταλαιπωρήσει την εταιρεία.

Το υπ’ αριθμόν 1.000.000 Tesla είναι πάντως ένα Model Y, το μικρό SUV της μάρκας, οι παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ